ΠΑΟΚ: Ζητά επιβεβαίωση στο ντέρμπι, κομβική η επικράτηση στη μεσαία γραμμή

Γιώργος Καστάνης18 Οκτωβρίου 2024

Είναι αλήθεια, πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας να διανύσουμε στο Πρωτάθλημα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την βαθμολογική διαφορά που θα διαμορφωθεί από τα αποτελέσματα των αγώνων.
Κατά συνέχεια και αυτό το ντέρμπι που θα δώσει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, λογίζεται από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, ως ένα παιχνίδι, σε μία σειρά δύσκολων αγώνων, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, από τα οποία η ομάδα θέλει να πάρει βαθμούς, νίκες. Πρακτικά, ο Δικέφαλος θέλει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση και για να συμβεί αυτό, δύο αποτελέσματα τον συμφέρουν. Εάν κατορθώσει και κερδίσει θα είναι μόνος πρώτος. Εάν αναδειχθεί ισόπαλος, θα συγκατοικήσει (λογικά) και με άλλες ομάδες. Εάν ηττηθεί, θα μείνει ένα βαθμό πίσω από την πρώτη θέση.

Συμπέρασμα: Μία πιθανή νίκη τον διατηρεί ψηλά, χωρίς να έχει τελειώσει κάτι. Κάθε άλλο αποτέλεσμα απλά θα επιβεβαιώσει αυτό που λένε αρκετοί, πως το Πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο.

Ο ΠΑΟΚ εδώ που τα λέμε, ψάχνει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν. Εκτός έδρας. Στην Τούμπα είχε αναδειχθεί ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό ενώ είχε ηττηθεί από τον Άρη.

Υπάρχει και μία ακόμη ιδιαιτερότητα. Εντός έδρας έχει απώλειες. Εκτός έδρας έχει πετύχει μόνο νίκες. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ ζητά μία επιβεβαίωση της πρωτιάς που έχει, σε αυτό το παιχνίδι.

Θα είναι κομβική δε, η επικράτηση στη μεσαία γραμμή. Εφόσον καταφέρουν οι παίκτες του Δικεφάλου και έχουν την κατοχή και δημιουργήσουν περισσότερες προυποθέσεις για γκολ σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους, τότε οι πιθανότητες για ένα ισχυρό αποτέλεσμα υπέρ του ΠΑΟΚ, θα είναι αυξημένες.

Είπαμε όμως: Είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι, αλλά δεν πρόκειται να κριθεί κάτι από το αποτέλεσμά του. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.