ΠΑΟΚ Β: Η Νίκη Βόλου έσπασε το αήττητο των «ασπρόμαυρων» που παραμένουν στην κορυφή

Χάρης Εμμανουηλίδης22 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ Β ολοκλήρωσε με ήττα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2022, καθώς η Νίκη Βόλου επικράτησε με 2-0 απέναντι στο σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία και έσπασε το… αήττητο του Δικεφάλου έπειτα από 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Superleague 2, που παραμένει ωστόσο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Βόρειου Όμιλου με 16 βαθμούς.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν για πρώτη φορά με τον Στέφανο Τζίμα στη βασική τους ενδεκάδα, ενώ οι γηπεδούχοι της Νίκης συνεχίζουν με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στην άκρη του πάγκου τους με στόχο να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση με φόντο τον πρωταθλητισμό. Ο Δικέφαλος ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση, με δύο κερδισμένα κόρνερ, ενώ η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε από τον Τασιούρα στο 18΄ που εκτέλεσε το φάουλ ωστόσο ο Μπάγιτς μπλόκαρε τη μπάλα.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, η Νίκη ανέβασε τον ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο και στο 22΄ πήρε το προβάδισμα με τον Σιάφα, έπειτα από ασίστ του Σταύρου Τσουκαλά, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι δεν μείωσαν την πίεση τους στην εστία του Ταλιχμανίδη και τον Γαβριηλίδη να μην μπορεί να φτάσει σε τελική έπειτα από το γύρισμα του Κάσσου, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης σούταρε με τον γκολκίπερ του Δικεφάλου να απομακρύνει τη μπάλα.

Οι Βολιώτες συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, με τον Γαβριηλίδη να εκτελεί από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο για ακόμα μία φορά ο Ταλιχμανίδης έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 40΄ η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έκανε το 2-0 με τον Μιλούνοβιτς και απέκτησε προβάδισμα με δύο γκολ πριν το ημίχρονο.

Έψαξε αλλά δεν βρήκε το γκολ

Ο Πάμπλο Γκαρσία θέλοντας η ομάδα του να αλλάξει την αγωνιστική της εικόνα προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Σελιμάι, Γρόσδη και Σμυρλή να περνούν στη θέση των Γιαξή, Κουτεντάκη και Δαρέλα. Ο ΠΑΟΚ Β με τον Μελετίδη είχε την πρώτη του ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο η προσπάθεια του έπειτα από κόρνερ, πέρασε ψηλά άουτ ενώ στο 54΄ο Γρόσδης δοκίμασε και αυτός να σκοράρει ωστόσο και αυτή η προσπάθεια πέρασε εκτός.

Με τον Δικέφαλο να θέλει να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο ώστε να φτάσει στο γκολ, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προχώρησε σε δύο αλλαγές μετά τη συμπλήρωση 60 λεπτών αγωνιστικού χρόνου, με τους Μέτσε και Ροχάνο να περνούν στις θέσεις των Κυριακίδη και του σκόρερ του 1-0, Σιαφά.

Τρία λεπτά αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στο 63΄οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία με τον Γαβριηλίδη, η προσπάθεια του οποίου σταμάτησε στον Ταλιχμανίδη, ενώ στο 68΄ο Μελετίδης αυτή τη φορά με κεφαλιά είχε τη δεύτερη δική του ευκαιρία, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο 70 και με 20 λεπτά να απομένουν ο Ουρουγουανός προπονητής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Πανίδη και Σπυρίδη στις θέσεις των Τζίμα και Σπυράκου.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον πρώην αρχηγό του Άρη, Γιώργο Δεληζήση, να έχει τη μία καλή στιγμή για να σκοράρει, ωστόσο την προσπάθεια του μπλόκαρε ο Χρήστος Ταλιχμανίδης, ενώ πέντε επτά λεπτά αργότερα ο Μορέιρα έπειτα από εκτέλεση φάουλ είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-0, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του νεαρού γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων».

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει τη δική του ευκαιρία για να μειώσει από το 2-0, με τον Μελετίδη να ψάχνει για 3η φορά το γκολ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με τη νίκη της Θεσσαλικής ομάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Δημητρίου, Γρομητσάρης, Δεληζήσης, Τσουκαλάς (73′ Παναγιωτίδης), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης (62′ Μέτσε (89′ λ.τ Ανδρέου), Σιαφά (62′ Ροχάνο), Κάσσος, Μιλούνοβιτς (73′ Μορέιρα).

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Γιαξής (46′ Γρόσδης), Τασιούρας, Μιχαηλίδης, Κώττας, Μελετίδης, Κουτεντάκης (46′ Σμυρλής), Δαρέλας (46′ Σελιμάι), Σπυράκος (69′ Πανίδης), Χατζηστραβός, Τζίμας (69′ Σπυρίδης).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.