ΠΑΟΚ το έχεις! Το…. ιερό δισκοπότηρο αποτελεί τον διακαή πόθο

Γιώργος Καστάνης24 Μαΐου 2023

Όποιος επιχειρήσει να αποδομήσει τον ΠΑΟΚ σε έναν τελικό κινδυνεύει να διαψευστεί πανηγυρικά. Όποιος πιστέψει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που θα του βάλει ο αντίπαλός του, μάλλον δεν γνωρίζει καλά την δυναμική αυτής της ομάδας και κυρίως την νοοτροπία που διακατέχει τους παίκτες και τον προπονητή. 

Δεν έχει σημασία, σε αυτούς τους αγώνες, ποιον δίνουν φαβορί οι μπουκ. Εάν στην προκειμένη περίπτωση η ΑΕΚ θεωρείται ότι έχει τον πρώτο λόγο, αυτό δεν πρόκειται να παίξει ρόλο στην πράξη. Σημασία έχει τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Εκεί, δεν θα “μιλήσει” μόνο η ποδοσφαιρική ποιότητα που διαθέτει κάθε ένας από τους φιναλίστ. Μέσα στο τερέν θα μετρήσει η καρδιά, η θέληση, η διάθεση για την νίκη και το τρόπαιο. Το είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε ο Βιεϊρίνια. 

Οι παίκτες που θα προσπαθήσουν περισσότερο και θα πιστέψουν στο τρόπαιο στο τέλος θα δικαιωθούν. Για τον ΠΑΟΚ αυτό το Κύπελλο θα βοηθήσει την ομάδα να παραμείνει ενεργή και για τις επόμενες επιδιώξεις της. Την συμμετοχή για παράδειγμα σε ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Ανεξάρτητα όμως από την μελλοντική ευρωπαϊκή πορεία που έχει την δική της σημασία, μία κούπα πάντα εξιτάρει. Ένα Κύπελλο αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών μίας ομάδας. 

Αυτό το… ιερό δισκοπότηρο για το οποίο γίνεται ολόκληρος αγώνας για να το κερδίσει ο ΠΑΟΚ αποτελεί τον διακαή πόθο. Το είχαμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν να έχει στην συλλογή του, τριπλάσιους τίτλους από όσους έχει κερδίσει μέχρι σήμερα. Σκεφθείτε τα πρωταθλήματα που του στέρησαν και τα Κύπελλα αν αναλογιστεί κανείς ότι όλους σχεδόν τους τελικούς τους έδωσε σε γήπεδα του Λεκανοπεδίου. Δεν αποτελεί δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα. 

 Ας μην στεκόμαστε όμως στο παρελθόν. Σημασία έχει το σήμερα και η επόμενη ημέρα. Ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να κατακτήσει το Κύπελλο γιατί το πιστεύουν οι παίκτες και ο προπονητής του. Τα ποδοσφαιρικά του όπλα; Από τον Κοτάρσκι έως τον Μπράντον, από τον Βιεϊρίνια έως τον Κωνσταντέλια, τον Αντρίγια, τον Τάϊσον. Ένα τρόπαιο είναι απόψε στο τραπέζι. Απλά κερδίστε το.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.