ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου πειραματίστηκε, αλλά έψαξε και σχήμα Ευρώπης

Κώστας Πετρωτός16 Ιουλίου 2024

Έκλεισε το κεφάλαιο του βασικού σταδίου προετοιμασίας του ΠΑΟΚ και αν υπάρχει κάτι που μπορεί κανείς να ψάξει ως συμπέρασμα σε αυτή την περίοδο, είναι να δει αναλυτικά τις δοκιμές που έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός προσπάθησε να συνδυάσει δύο πράγματα. 

Από τη μία την ανάγκη να πειραματιστεί με τους παίκτες (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Θυμιάνης που χρησιμοποιήθηκε τόσο ως στόπερ, όσο και ως μέσος) και από την άλλη να μοντάρει σχήμα ενδεκάδας. Βέβαια, στην δεύτερη περίπτωση οφείλουμε να κάνουμε την υποσημείωση της απουσίας παικτών από τις προπονήσεις, είτε γιατί είχαν άδεια όπως ο Αντρίγια, είτε γιατί είχαν πρόβλημα τραυματισμού όπως ο Κωνσταντέλιας, είτε γιατί δεν είχαν ολοκληρώσει την μεταγραφή τους ακόμη, όπως ο Κεντζιόρα.

Η επιμονή

Υπό αυτό το πρίσμα, είδαμε την επιμονή στο δίδυμο Εκόνγκ-Κουλιεράκη στο κέντρο άμυνας, είδαμε τον Καμαρά να τροποθετείται παρτενέρ και του Τσιγγάρα, και του Σβαμπ και του Οζντόεφ, είδαμε την τριάδα Τάισον (πρώτος σε λεπτά συμμετοχής)-Μουργκ-Ντεσπόντοφ να παίρνει μπόλικο χρόνο συμμετοχής μαζί, πότε με τον Μπράντον ως φορ και πότε με τον Σαμάτα.

Προφανώς, όταν ο Αντρίγια, ο Κεντζιόρα και ο Κωνσταντέλιας είναι απολύτως έτοιμοι, δεν θα συζητάμε για το αν αυτοί είναι οι παίκτες που θα έχουν κομβικό ρόλο στο νέο ΠΑΟΚ, ωστόσο, κάθε δοκιμή που έγινε σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας στο Χορστ, μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τη συνέχεια. 

Για να προλάβω βιαστικούς, φυσικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για πλήρες παζλ, αφού ακόμη λείπουν βασικά κομμάτια και υπάρχουν μεταγραφές (ίσως όμως και πωλήσεις) που θα γίνουν μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Όμως, δικαιούμαστε να λέμε ότι έχουμε πλέον ένα ξεκάθαρο οδηγό των προκριματικών του Champions League μπροστά μας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.