ΠΑΟΚ: Καλό αποτέλεσμα, ανοιχτή η πρόκριση

Δημήτρης Μπούζας07 Αυγούστου 2024

Στην Τούμπα λοιπόν, ένας βελτιωμένος και σοβαρός ΠΑΟΚ, θα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει την δεύτερη από τις τρεις ιστορικές αποστολές του, που οδηγούν «στην πόρτα του παραδείσου» (βλέπε συμμετοχή στο χρυσοφόρο League Stage του Τσάμπιονς Λιγκ). Και λέμε ένας βελτιωμένος και σοβαρός ΠΑΟΚ, γιατί ο χθεσινός μπήκε μουδιασμένα και επιφυλακτικά στο παιχνίδι, δίνοντας απλόχερα στους αντιπάλους του όλες σχεδόν τις πρωτοβουλίες. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά. Θα έλεγε κανείς πως το κοροϊδίστικο γκολ που δέχθηκε ήταν απόρροια συγκεκριμένης κατάστασης, η οποία είναι αλήθεια πως κράτησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, μέχρι τη στιγμή που ο Τάισον ισοφάρισε. Από εκεί και πέρα τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο, με τους πρωταθλητές να αφήνουν στην άκρη τις επιφυλάξεις – προφανώς και τον φόβο μιας διεύρυνσης του σκορ – και να δείχνουν ανοιχτά προθέσεις εξισορρόπησης και επικυριαρχίας.

Σε αυτό το σημείο του αγώνα, ήρθε δυστυχώς και το δεύτερο – επίσης κοροϊδίστικο – γκολ για να προκαλέσει ένα νέο σοκ και μια νέα «οπισθοχώρηση», η οποία ευτυχώς δεν ήταν άτακτη και είχε μικρή διάρκεια. Η ισοφάριση έβαλε τα πράγματα σε μια νέα βάση, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε. Ο Λουτσέσκου – όπως άλλωστε το συνηθίζει – ξεκίνησε με τον ίδιο μπούσουλα, αφήνοντας στον πάγκο τους νεοαποκτηθέντες. Αν άλλαξε κάτι, αυτό ήταν να αφήσει έξω τον Μουργκ και να ξεκινήσει με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους. Τον Μαντί Καμαρά τον επιστράτευσε και πάλι σαν αλλαγή, ενώ χρησιμοποιήθηκε για ένα 20λεπτο και ο Τισουντάλι, με τον Τσάλοφ να μένει στον πάγκο. Έτσι κάπως πορεύτηκε ο Ρουμάνος, ο οποίος ασφαλώς θα πήρε από το χθεσινό παιχνίδι αρκετά μηνύματα, με το κυριότερο την άμεση αντιμετώπιση των αδυναμιών που επαναλαμβάνονται. Από τους τρεις κορυφαίους της αναμέτρησης, οι δυο είναι φερόμενοι και ως υποψήφιοι προς πώληση (Κουλιεράκης – Κοτάρσκι). Αυτό αν λέει κάτι, ας το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι υπεύθυνοι, γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ νιώθει κάπως διαφορετικά (όχι πάντα ευχάριστα) από εκείνους με τους οποίους μετά χαράς ξεπροβοδίζουν και πακετάρουν τόσο εύκολα, ότι καλύτερο έχει το ρόστερ. Την στιγμή μάλιστα που η ομάδα βρίσκεται απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της. Όσο για το δεύτερο σημαντικό βήμα που αφορά την πρόκριση, επιβάλλεται να γίνει κατανοητό και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό, πως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ως εκ τούτου οι πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει «να βάλουν τα καλά τους» την επόμενη Τρίτη.

ΥΓ: Περίεργη «υπαναχώρηση» με μειωμένη πρόταση, έβγαλε εκτός πλάνου τον Μεϊτέ, τον οποίο ήθελε και το είχε τονίσει πολλές φορές ο Λουτσέσκου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.