ΠΑΟΚ : Η πιο δύσκολη περίοδος

Metrosport Team17 Ιουνίου 2024

Γράφει ο ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ

Διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές, για τη διοίκηση, περιόδους της ομάδας του Δικεφάλου. Το ζητούμενο είναι να διαθέτει η ομάδα το συντομότερο δυνατό, την πλειάδα των παικτών που επιθυμεί ο προπονητής Λουτσέσκου προκειμένου να αρχίσει την προετοιμασία. Όπως έχει πει και ο ίδιος ο κόουτς, είναι επιβεβλημένο και δημιουργεί μια πολύ ισχυρότερη ομάδα αν τα περισσότερα «ποδοσφαιρικά όπλα» βρίσκονται στην κατοχή του το συντομότερο δυνατό.

Βέβαια η παραπάνω προοπτική εμπεριέχει τεράστιες και πολυποίκιλες δυσκολίες που αρκετές φορές δεν εξαρτώνται καν από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ακόμη και το 1,5 εκατομμύριο που προσφέρει ο ΠΑΟΚ δεν είναι εφικτό να μπουν απέναντι ακόμη και στην ίδια προσφορά όταν γίνεται από ομάδες όπως η Σεβίλλη. Ο Ετζούκε συμφώνησε με τη Σεβίλλη, γράφει ο έγκριτος δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Που να τα βάλει ακόμη και μια ομάδα που διεκδικεί την είσοδο στους 36 των πρωταθλητριών με την Ισπανική Λίγκα… Επίσης οδεύει προς την Σεντ Λούις του MLS ο Χάρτελ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky Sports. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός που μένει ελεύθερος από την Σαν Πάουλι, μετά από μια εξαιρετική σεζόν με 21 γκολ και 15 ασίστ θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, στις ΗΠΑ. Όμως και οι παίκτες που αγωνίζονταν και διακρίθηκαν στην περασμένη αγωνιστική περίοδο δεν έχουν κλίσει στον Δικέφαλο. Μπερδέματα «περίεργου» είδους με τον εκ Δυναμό Μόσχας Κεντζιόρα που ξαφνικά και εν μέσω πολέμου, ζήτησε 500.000 ευρώ για πέντε μήνες που απομένουν μέχρι τη λήξη του συμβολαίου.

Από την άλλη πλευρά και όσο αφορά τον Μεϊτέ μαθαίνουμε για αντιφατικές … προθέσεις κυρίως του μάνατζερ. Από τη μια «ακούγεται» ότι ψάχνει μεγάλο συμβόλαιο στα Εμιράτα και από την άλλη ότι μένουν λεπτομέρειες για την υπογραφής συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ. Συνοπτικά διαπιστώνουμε ότι αρκετές από τις προτάσεις του ΠΑΟΚ για νέες αποκτήσεις παικτών έχουν τελειώσει αρνητικά ενώ για το υπάρχον υλικό, πλην του Σβαμπ, δεν υπάρχουν οριστικές εξελίξεις. Η προετοιμασία αρχίζει στις 20 του μήνα στα προπονητικά του ΠΑΟΚ και συνεχίζεται στο Χορστ της Ολλανδία από την 1η Ιουλίου. Μέσα σε λίγες μέρες η διοίκηση επιβάλλεται να επιλύσει όλα τα εσωτερικά θέματα και να προχωρήσει τουλάχιστον σε 1-2 μεταγραφές.

Φυσικά δεν εννοούμε να αποκτήσει παίκτες αμφιβόλου αξίας. Αλλά ούτε να φτάσουμε και στο σημείο των περασμένων ετών όπου ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν παράταση τον Αύγουστο για να αποκτήσει παίκτες. Φέτος ο Δικέφαλος πέτυχε την κατάκτηση ενός πολύ δύσκολου και άκρως ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Η επίτευξη αυτή του προσδίδει ηθική ενδυνάμωση και δημιουργεί νοητικό πλέγμα το οποίο οδηγεί στην ενίσχυση του συλλόγου. Γνωρίζουμε ότι να «γράφεις» κάτι είναι το ένα εκατομμυριοστό του να πραγματοποιήσεις το γραφόμενο. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο και δη σε χώρες όπως η Ελλάδα και ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Ελπίζουμε ο ΠΑΟΚ να φέρει κι άλλους παίκτες που διψούν για τη διάκριση, θα το δείξουν και θα το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο. Ο Τάισον για μας, παρά την μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία του , μας έκανε φανερό τι μπορεί να προσφέρει μια ομάδα σ’ έναν παίκτη και ένας παίκτης σε μια ομάδα. Μακάρι να το ξαναδούμε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.