ΠΑΟΚ: Η «μικρούλα» Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε

Γιώργος Μάντζιος22 Ιουλίου 2024

Η ομάδα που θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη αποκλείοντας την Μάλμε, είναι η Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε, που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα για 21η φορά στην ιστορία της, καθώς άφησε εφτά βαθμούς πιο πίσω τη Βίκινγκουρ.

Έχει κατακτήσει επίσης και 6 κύπελλα στην χώρα της. Στο νέο πρωτάθλημα πάντως δεν πηγαίνει εξίσου καλά, βρίσκεται στην 3η θέση, έπειτα από 16 αγωνιστικές, έχοντας απολογισμό 12 νίκες, 0 ισοπαλίες και 4 ήττες και είναι στο -9 από την πρωτοπόρο Βίκινγκουρ. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργο Ντιφερντάνζ, κερδίζοντας 2-0 εντός και φέρνοντας 0-0 εκτός έδρας. 

Την προηγούμενη σεζόν πάντως έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου μάζεψε συνολικά 4 βαθμούς σε γκρουπ του Europa Conference League, αντιμετωπίζοντας τις Λιλ, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Ολίμπια Λιουμπλιάνας αντίστοιχα. 

Στον πάγκο βρίσκεται από τον περασμένο Απρίλιο ο Έσπεν Χάουγκ και από τις μεταγραφές της ξεχωρίζει αυτή του αμυντικού Γιαμπερέ από την Δόξα Κατωκοπιάς. Από το ρόστερ πάντως ξεχωρίζει η παρουσία του αρχισκόρερ Κλέτσκαρντ που μετράει ήδη 14 τέρματα στο πρωτάθλημα. 

Ένα πρωτάθλημα που πάντως είναι ημι – επαγγελματικό και είναι χαρακτηριστικό πως η χρηματιστηριακή αξία της Κλάκσβικ είναι λίγο πάνω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Έδρα της το μικρό γήπεδο (μόλις 2.600 θέσεις και οι 1.300 για καθήμενους) Βίο Τζουπουμιράρ. Έχει παίξει 53 ευρωπαϊκά παιχνίδια στην ιστορία της, μετρώντας 13 νίκες, 13 ισοπαλίες και 27 ήττες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.