ΠΑΟΚ: Από τον Φάντεμπεργκ και τον Γιούρκοβιτς στον ΜακΝις

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2024

Ο Τζαμάνι ΜακΝις ήταν ό,τι καλύτερο στην επίθεση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη, όντας άλλωστε και ο μοναδικός παίκτης του που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ: «Το σημαντικότερο όμως επίτευγμα του ήταν αυτό των διπόντων του αφού ο Αμερικανός δεν σημείωσε απλά την κορυφαία φετινή επίδοση της Stoiximan Basket League αλλά μπήκε σε μία μικρή λίστα παικτών στην ιστορία του Δικεφάλου, έχοντας 9/9.

*Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε ρεκόρ 20ετίας για τους «ασπρόμαυρους» αφού η προηγούμενη ανάλογη ή και καλύτερη επίδοση από παίκτη τους ήταν εκείνη που είχε ο Ίβιτσα Γιούρκοβιτς στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό της περιόδου 2003-04 όταν μέτρησε 10/10, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco. Αυτό γιατί 10/10 δίποντα είχε ο Λόρενς Φάντεμπεργκ στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους για την περίοδο 1995-96.

Ο ΜακΝις λοιπόν μπήκε στην πολύ μικρή λίστα παικτών του ΠΑΟΚ mateco αφού σημείωσε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση απόλυτης ευστοχίας στα δίποντα, στα χρόνια τουλάχιστον του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Τα 9/9 δίποντα του Αμερικανού σέντερ του Δικεφάλου αποτελούν και νέο ρεκόρ περιόδου αφού μέχρι χθες, την κορυφαία επίδοση μοιράζονταν με 7/7 ο Μουσταφά Φαλ δύο φορές (6η, 12η), ο Χάιμε Ετσενίκε (9η) και ο Ντίνος Μήτογλου (10η αγωνιστική).

Ακόμη για τον ΠΑΟΚ…

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είναι μέλος της 40άδας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στη Stoiximan Basket League. Το χθεσινό ήταν το 331ο του και με αυτό ξεπέρασε τον Νώντα Παπαντωνίου.

*Με τις πέντε ασίστ που είχε στο ντέρμπι, ο Έλβαρ Φρίντρικσον έφτασε τις 105, ξεπέρασε τον Μπιλ Έντουαρντς (101) και «έπιασε» τον Νέιτ Ρένφρο στην 11η θέση των ξένων πασέρ του Δικεφάλου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Ο Μαρκίς Τάουνς έκανε τα 8 από τα 18 λάθη της ομάδας του και μπήκε σε μία αρνητική, ιστορική λίστα της. Αυτή ήταν η 11η φορά που ένας παίκτης του ΠΑΟΚ mateco είχε 8+ λάθη σε έναν αγώνα. Η τελευταία από αυτά χάνεται 15 χρόνια πίσω, στις 28 Φεβρουαρίου 2009 όταν ο Αλέξης Κυρίτσης έκανε επίσης οχτώ λάθη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισας.

*Ο Φώτης Τακιανός κοουτσάρισε τον ΠΑΟΚ mateco για 34η φορά στην κατηγορία, «πιάνοντας» τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στην 8η θέση. Ο απολογισμός του είναι 14 νίκες και 20 ήττες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.