Πανέτοιμος να διεκδικήσει αυτό που αξίζει

Δημήτρης Μπούζας27 Ιανουαρίου 2024

Δεν μπορείς να προσθέσεις τίποτα περισσότερο από αυτό που δείχνει ήδη η διαμορφωθείσα περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το συγκεκριμένο και κρίσιμο και για τους δύο αντιπάλους παιχνίδι. Θρονιασμένοι στην κορυφή της βαθμολογίας, ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, έχουν στόχους το ίδιο σοβαρούς και σημαντικούς. Στην μάχη της πρωτιάς διακυβεύονται πολλά και πιθανότατα να κρύβονται πολλά. 

Αυτή τη στιγμή ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του καλούνται να αποδείξουν αυτό που πανελληνίως τους αναγνωρίζεται: Ότι δηλαδή είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ακόμη και οι ανταγωνιστές τους συμφωνούν με τον οποιοδήποτε τρόπο, έστω και διακριτικά, ότι ο δικέφαλος είναι «πάνω από όλους». 

Αυτή η απόδειξη βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση στερείται ενός ιδιαίτερα σημαντικού πλεονεκτήματος, από τη στιγμή που δεν θα γίνει με τις ίδιες συνθήκες, όπως ο προηγούμενος αγώνας των δύο ομάδων στην Αθήνα. Νομίζουμε πως δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι όλα θα ήταν διαφορετικά, αν αύριο το βράδυ ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον κόσμο του στην θρυλική και πυρίκαυστη Τούμπα. Εν πάση περιπτώσει κι επανερχόμενοι στην περιρέουσα ατμόσφαιρα όπως έχει διαμορφωθεί, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε με τη σειρά μας, ότι ο Ραζβάν και οι παίκτες του διατηρούν ένα προβάδισμα απέναντι στους αντιπάλους τους. 

Το λογικό και αναμενόμενο είναι αυτό να το αποδείξουν, καταργώντας την «συγκατοίκηση» στο ρετιρέ με τους πράσινους. Περιορισμένα – έως ελάχιστα – τα προβλήματα του Λουτσέσκου. Αν κάτι αιωρείται ως επαπειλούμενο ή ενδεχόμενο, αυτό έχει σχέση με τους όποιους αιφνιδιασμούς επιχειρεί ο πολύπειρος Ρουμάνος σε κάποια σημαντικά παιχνίδια. Στην αντίπερα όχθη τα πράγματα παρουσιάζονται κάπως περίεργα και μέχρις ενός σημείου και συγκεχυμένα. 

Ιδιαίτερα και μετά από το σοκ στο εντός έδρας παιχνίδι του κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Η αλλαγή προπονητή και οι εντυπωσιακές μεταγραφικές ενισχύσεις, όπως αποδείχθηκε δεν έφεραν τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Σε αυτό το σημείο μιλάμε για σύγχυση, χρεώνοντας το λάθος του Φατίχ Τερίμ με το να επιχειρήσει να μπολιάσει άμεσα και με το καλημέρα τα νέα αποκτήματα. Το πράσινο ρεπορτάζ αναφέρει: «Αυτό που απασχολεί τον Τερίμ δεν είναι τώρα το Περιστέρι, αλλά η Τούμπα. 

Ο έμπειρος τεχνικός στην κριτική του για την ήττα από τον Ατρόμητο, επικεντρώθηκε στις χαμένες ευκαιρίες. Θεωρείται βέβαιο ότι ο Μπακασέτας θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Στην άμυνα θα επιστρέψει ο Γεντβάι, ίσως και ο Σένκεφελντ. Το πείραμα με τους νεοφερμένους δεν πέτυχε. Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει για επιστροφή και του Λοντίγκιν, παρά το γεγονός της καλής παρουσίας του Ντραγκόφσκι. Υπολογίζεται σαφέστατα ο Ιωαννίδης, αντίθετα εκτός παραμένουν ο Παλάσιος, ο Χουανκάρ, ο Σπόραρ και ο Βέρμπιτς». 

Από τα γραφόμενα των Αθηναίων διαπιστώνεις άνετα ότι το αυριανό παιχνίδι το θεωρούν την κορυφή ενός Γολγοθά που θα ακολουθήσει. Αυτό το τελευταίο το συσχετίζουν βέβαια και με το πρόγραμμα της ομάδας τους, που ακολουθεί στο πρωτάθλημα. Ένα χαρακτηριστικό κι ενδιαφέρον στοιχείο είναι η απόφαση των φίλων του ΠΑΟΚ να δώσουν ραντεβού στο Μακεδονία Παλάς στις 17:00. Εκεί θα κάνουν την δική τους «σέντρα», ξεκινώντας στη συνέχεια με ένα κομβόι που θα συνοδεύσει την ομάδα στο γήπεδο. Μία πορεία που έχει την δική της σημασία. 

ΥΓ: Η αποθέωση του παραλόγου. Για το οποίο παράλογο βέβαια είμαστε σίγουροι μόνο για το πότε άρχισε και όχι για το πότε θα τελειώσει. Το νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον φρέσκο αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Αλέξη Κούγια, μάλλον δεν θα έχει τις σύντομες και γνωστές συνέπειες και εξελίξεις, επειδή αυτή τη φορά ο συμπαθής καθόλα ποινικολόγος κατά τα κοινώς λεγόμενα «το παράκανε». Για αυτό το τελευταίο ας κρατήσουμε βέβαια και ορισμένες επιφυλάξεις. Έχουν δει τόσα τα μάτια μας που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα ξαναδούμε ακόμη και σε τέτοιες σκληρές περιπτώσεις ποινές – χάδια ή αθωώσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.