Παιδής: «Η Λάρισα πολιορκείται από τον Πηνειό - Υπάρχουν αγνοούμενοι»

Metrosport Team08 Σεπτεμβρίου 2023

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Λάρισα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα μίλησε ο πολιτικός, Θανάσης Παιδής, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Χάθηκαν και άλλες ζωές σήμερα και υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι. Η κατάσταση στα χωριά της Καρδίτσας είναι τραγική. Η πόλη της Λάρισας πολιορκείται από τον Πηνειό και υπάρχουν συνοικίες που πλημμυρίζουν. Ας μην υπάρχουν άλλα θύματα κα εύχομαι συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς. Θερμή παράκληση να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών

Είναι μια βιβλική καταστροφή, τη βλέπαμε μόνο σε ταινίες και τώρα τη βιώνουμε. Ψυχραιμία και υπομονή. Έχουν οργή οι άνθρωποι μέσα τους αλλά ας ακούσουν τους ειδικούς. Είναι μεγάλος ο όγκος του νερού. Στην Καρδίτσα υπάρχουν σημεία που δεν μπορούν να πλησιάσουν ελικόπτερα και τις επόμενες ώρες αναμένονται βάρκες. Στη Γιάννουλη υπάρχει ένταση αλλά πρέπει όλοι να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών.

Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να σταματήσει τον όγκο αυτό. Ο αστικός ιστός έχει μια μεγάλη οδό, την Ηρώων Πολυτεχνείου, που είναι ένας υπόγειος αγωγός. Ο όγκος είναι τόσο μεγάλος που το ποτάμι περνούσε μέσα από τα φρεάτια και επέστρεφε στο ποτάμι. Υπάρχουν πολλές ζημιές σε επιχειρήσεις, εκκενώθηκαν Αμπελώνας και Βρυότοπος και κάποιες συνοικίες πλημμύρισαν. Έχει κορεστεί η ικανότητα του εδάφους και περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Το νερό θα συνεχίσει να έρχεται αλλά με αργό ρυθμό και θα μπορεί να γίνει η διοχέτευση του στη θάλασσα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.