Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Νέος περίπατος της εθνικής πόλο γυναικών

Metrosport Team18 Ιουλίου 2023

Περίπατο έκανε ξανά η εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Φουκουόκα, αυτή την φορά απέναντι στην Αργεντινή (21-2) και θα παίξει για την πρωτιά του ομίλου την Πέμπτη (20/7) κόντρα στην Ιταλία.

Η Αλεξία Καμμένου άφησε εκτός 13άδας δύο βασικές παίκτριες (Ελευθερία Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου), προκειμένου να τις προφυλάξει ενόψει του ντέρμπι, με τις Γιαννοπούλου και Ελληνιάδη να παίρνουν τις θέσεις τους. 

Όπως αναμενόταν, τερματοφύλακας έπαιξε σε όλο το ματς η Ιωάννα Σταματοπούλου (στο ματς της πρεμιέρας με τη Νότια Αφρική είχε αγωνιστεί η Διαμαντοπούλου).

Η εθνική δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμό, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι χαώδης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές που επέφερε η διεθνής ομοσπονδία, σε περίπτωση που ένα παιχνίδι λήξει ισόπαλο ακολουθούν πέναλτι, ακόμη και στη φάση των ομίλων. 

Έτσι, στην αναμέτρηση με την Ιταλία θα υπάρξει οπωσδήποτε νικητής και αυτός θα είναι που θα καταλάβει την πρώτη θέση.

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 0-5, 1-6, 0-4

Οι συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Γκιγιέμο Σέτι): Στεγκμάγερ, Ρουίς Καστεγιάνι, Λέοναρντ, Χάτσερ 1, Ιάνι, Μ. Μπατσιγκαλούπο, Ολιέλ, Κόμπα, Ράιλι, Ανιεσίνα, Α. Μπατσιγκαλούπο 1, Κάντα, Βιντεμπεριγκάιν

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Φουντωτού 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Νίνου 2, Τριχά 3, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.