Οπαδοί Μπεϊτάρ: Αυτοαποκαλούνται ως «η πιο ρατσιστική ομάδα στη χώρα»

Metrosport Team30 Ιουλίου 2023

Μπορεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να είναι γνωστοί παγκοσμίως για τη καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν στη Τούμπα, όμως και οι αντίστοιχοι της Μπειτάρ έχουν χτίσει μια φήμη γύρω από το όνομά τους. Όχι όμως τόσο καλή, αφού αρέσκονται στο να αυτοαποκαλούνται ως οι πιο... ρατσιστές.
Για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι, ο ΠΑΟΚΤ καλείται να πάρει νίκη μέσα στη καυτή έδρα των Ιεροσολύμων, την ερχόμενη Πέμπτη (03/08, 20:30). Σε ένα γήπεδο που θα είναι κατάμεστο και με την ομάδα να έχει ανακοινώσει ήδη το sold out, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένας «βραχνάς» για τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τους «σκληροπυρηνικούς» Ισραηλινούς.  Οι φίλαθλοι της Μπεϊτάρ,λοιπόν, έχουν προκαλέσει τεράστιο σάλο τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και στο ποδόσφαιρο του Ισραήλ, όχι μόνο για τις συμπεριφορές τους στο γήπεδο, αλλά και για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Και αυτό γιατί ένας μεγάλος αριθμός των οπαδών του συλλόγου είναι ρατσιστές, με τους οργανωμένους, μάλιστα, τους επονομαζόμενους «La Familia», να το δηλώνουν απροκάλυπτα. 

Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται και έμπρακτα, αφού η Μπεϊτάρ δεν έχει υπογράψει ποτέ στην ιστορία της Άραβα ποδοσφαιριστή, ενώ, παρά τις προσπάθειες, που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, τόσο από τις εκάστοτε διοικήσεις όσο και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, το φαινόμενο αυτό στο εσωτερικό του συλλόγου δεν λέει να εξαλείψει.

Όλα αυτά συγκεντρώνονται στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Guardian, το οποίο είχε προβληθεί τον Νοέμβριο του 2015 και εξιστορεί την ιστορία του συλλόγου, που τη σεζόν 2012-13 υπέγραψε δύο Τσετσένους μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές. 

Μεταγραφικές κινήσεις, που προκάλεσαν την οργή των οπαδών , φέρνοντάς τους σε ρήξη με τη διοίκηση. Εν τέλει, οι δύο ποδοσφαιριστές αποχώρησαν λίγους μήνες αργότερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.