Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητές κολυμπούν δίπλα σε αγωγούς αποχέτευσης στον Σηκουάνα

Metrosport Team09 Αυγούστου 2024

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων, να αναγκάσουν τους κολυμβητές θαλάσσιων σπορ να αγωνιστούν ακόμη και δίπλα σε αγωγούς αποχέτευσης, με την καταλληλότητα των υδάτων να προβληματίζει.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων κολύμβησης των ανδρών πραγματοποιήθηκε στον Σηκουάνα, την στιγμή που φωτογραφίες και βίντεο στα social media αποτυπώνουν τους αθλητές να κολυμπούν δίπλα σε αγωγούς αποχέτευσης, προκαλώντας την κατακραυγή του κόσμου.

Σημειώνεται ότι από την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων πολλοί κολυμβητές εξέφρασαν παράπονα αλλά και έντονο προβληματισμό για το ότι ρισκάρουν ακόμη και την υγεία τους σε νερά όπου είναι υψηλή η περιεκτικότητα σε επικίνδυνα βακτήρια, όπως το Ε-Coli που ευθύνονται για μια σειρά από σοβαρές ασθένειες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι ότι το Βέλγιο αποσύρθηκε από τον αγώνα τριάθλου και η Ελβετία αναγκάστηκε να ανακατέψει το ρόστερ της αφού αθλητές και από τις δύο χώρες αρρώστησαν μετά τους αρχικούς αγώνες τριάθλου στον Σηκουάνα.

Μάλιστα, μια κολυμβήτρια που αγωνιζόταν στο Έπταθλο εμφάνισε συμπτώματα νόσησης και χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο έως ότου διαπιστωθεί ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο η ζωή της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.