Όλα όσα θα πρέπει να κρατήσει η Εθνική από τον αγώνα με τη Γαλλία

Βασίλης Μάστορας23 Νοεμβρίου 2023

Στο ποδόσφαιρο, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, υπάρχει ένας άτυπος κανόνας: Για να προκριθεί μία ομάδα στην τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης θα πρέπει να πετύχει δύο τουλάχιστον καλά αποτελέσματα επί των ισχυρών ομάδων του ομίλου. 

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να νικήσει Γαλλία ή Ολλανδία οπότε θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στο Euro 2024 στους αγώνες μπαράζ. Βεβαίως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στον όμιλο της Εθνικής ομάδας, ακόμη κι αν νικούσε προχθές το βράδυ τη Γαλλία, από τη στιγμή που είχε δύο ήττες από τη δεύτερη Ολλανδία δεν θα είχε καμία τύχη.

Στον αθλητισμό μετράει το τελικό αποτέλεσμα, οπότε όσα καλά λόγια κι αν πει κάποιος για την ομάδα του Πογέτ, αν στο τέλος της διαδικασίας δεν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τη Γερμανία θα ξεχαστεί η όποια προσπάθεια έχει κάνει.

Είναι αλήθεια πάντως ότι αυτό το γκρουπ των ποδοσφαιριστών αξίζει να είναι παρών στο Euro 2024. Kαι το αξίζει γιατί αγώνα με τον αγώνα προοδεύει. Η προσπάθεια πρόκρισης στο Παγκόσμιο του Κατάρ, ήταν μήνες απόκτησης εμπειριών του γκρουπ. Κι όποιος έβλεπε ξεκάθαρα το τι μπορεί να πετύχει εκείνη η ομάδα, σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληγε. Η Εθνική παρά τον αποκλεισμό της έστελνε μηνύματα ότι κάτι καλό γίνεται. Ότι αλλάζει level και αφήνει πίσω της τις εποχές εκείνες που έφτανε στα όρια της απαξίωσης. 

Που η Εθνική θύμιζε σάκο του μποξ για τις ομάδες που εύρισκε στο διάβα της. Και η πρόοδος κεφαλαιοποιήθηκε με την επιτυχία στο Nations League, η οποία μας δίνει το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας για το Euro. Ακολούθησε η αξιοπρεπής προσπάθεια στην προκριματική φάση από την οποία οι διεθνείς θα θυμούνται την εμφάνιση στο Παρίσι κόντρα στη Γαλλία και σίγουρα την αντίσταση τους προχθές κόντρα στον θίασο των αστέρων του Ντεσάν. Δεν θα σταθώ στο αποτέλεσμα του αγώνα, ούτε στο γεγονός ότι οι Γάλλοι αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο ομάδων που δεν γεφυρώνεται ακόμη κι αν η Γαλλία αγωνίζονταν μόνο με τους αναπληρωματικούς.

Δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε από το γεγονός ότι λίγο έλειψε να νικήσουμε την δευτεραθλήτρια κόσμου. Αλλωστε το αποτέλεσμα δεν θα μας έδινε τίποτε. Αξίζει όμως να κρατήσουμε το στήσιμο της ομάδας από τον απόντα του πάγκου Πογέτ, το ομαδικό πνεύμα των διεθνών και το αγωνιστικό τους πάθος. Η Εθνική ήταν ομάδα που απέφυγε τα αβίαστα λάθη, αντέδρασε στο β’ ημίχρονο, δεν έδειξε σημεία πανικού και γέμισε με συναισθήματα υπερηφάνειας τους Ελληνες φιλάθλους. Αυτά θα πρέπει να κρατήσουμε από την Εθνική η οποία μετά την εμφάνιση με τη Γαλλία, μας έπεισε ότι δικαιούται και μπορεί να είναι παρούσα στο προσεχές Euro.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.