Οι αναγκαίες διορθώσεις του Μάντζιου, το βατό πρόγραμμα και ο «σύμμαχος» χρόνος

Βασίλης Μάστορας23 Σεπτεμβρίου 2023

Υπάρχει η αίσθηση ότι οι φίλοι του Άρη ένιωθαν λίγο άβολα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης βλέποντας ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να φορούν την ευρωπαϊκή τους φορεσιά. Διαχρονικά είναι διαφορετικά και περισσότερο έντονα τα συναισθήματα που προκαλεί ένας ευρωπαϊκός αγώνας και αυτά τα συναισθήματα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των εγχώριων διοργανώσεων. 

Για τον Άρη έχει εξελιχθεί σε πολυτέλεια η παρουσία του στους ομίλους μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τα τελευταία πέντε χρόνια. Οση ικανοποίηση προσφέρει η συνεχόμενη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αντίστοιχα μεγάλη είναι και η απογοήτευση. 

Οι «κίτρινοι» κάθε χρόνο θερίζουν αυτό που σπέρνουν. Και είναι γνωστό τι σπέρνουν. Οπότε αν το πρόβλημα ο Άρης θέλει να το κάνει προτέρημα, κι αυτό βεβαίως κάτω από πολλές προϋποθέσεις, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το ότι φέτος οι ομάδες του big 4 θα έχουν, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, δύο καρπούζια σε μία μασχάλη. 

Και αυτά τα πάνε-έλα της Ευρώπης και οι αγώνες της Πέμπτης, είτε αποπροσανατολίζουν, είτε κουράζουν τις ομάδες. Αυτό βεβαίως σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί πλέον και οι ελληνικές ομάδες έχουν βάθος στο ρόστερ ικανό να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, αλλά πάντα αυτή η συνταγή δεν βγάζει θετικό αποτέλεσμα.

Ο Αρης λοιπόν κάνει focus στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Όπως τα πέντε τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή. Αφού πέρασε από σαράντα κύματα η ομάδα στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, δείχνει να βαδίζει πλέον σε ήρεμα νερά. Πρώτα η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, μετά η ισοπαλία στην Τούμπα και τώρα δύο από τους τρεις επόμενους αγώνες στα μέτρα του και ακόμη παραπάνω.

Αύριο αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης», την Τετάρτη ταξιδεύει στον Πειραιά για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και επιστρέφει στην έδρα του για να βρεθεί αντιμέτωπος με την νεοφώτιστη Κηφισιά. 

Ακολουθεί ένα εικοσαήμερο διακοπής και επαναρχίζει το Πρωτάθλημα με τον Άρη να αντιμετωπίζει τον επίσης νεοφώτιστο Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Δεν το λες και άσχημο το πρόγραμμα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν απ’ αυτά που θα κάνει ο Άρης μέσα στο γήπεδο. Θεωρητικά εύκολος ήταν και ο αγώνας της Λαμίας, αλλά οι «κίτρινοι» έχασαν. Οπότε βήμα-βήμα. 

Πρώτα νίκη επί του Παναιτωλικού και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ο χρόνος άλλωστε είναι σύμμαχος για τον Άκη Μάντζιο και τους παίκτες του Άρη. Και από δαύτον μέχρι τις 20 Οκτωβρίου υπάρχει αρκετός, καθώς και το πρόγραμμα του δίνει την ευκαιρία για δουλειά. Κυρίως για να διορθώσει πράγματα μεσοεπιθετικά, γιατί στο ανασταλτικό κομμάτι δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Στην επίθεση πονάει ο Άρης και εκεί χρειάζεται γιατρειά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.