Ο θιγμένος εγωισμός του Λουτσέσκου και η παρέα των πάρτι animals του Μπράντον

Κώστας Πετρωτός06 Νοεμβρίου 2023

Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση του συναδέλφου και φίλου Μιχάλη Μελισσίδη χθες το βράδυ την ώρα που έπαιρνε δηλώσεις από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός τον «απείλησε» on camera ότι θα φύγει από την συνέντευξη αν επέμενε να ρωτάει για το τι άλλαξε χθες σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα όταν ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κάκιστος κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο έρμος ο Μιχάλης πήγε να μεταφέρει την απορία που είχε σχεδόν το σύνολο των ΠΑΟΚτσήδων και άθελά του... πάτησε τον κάλο του Λουτσέσκου.

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο προπονητής του Δικεφάλου ενοχλήθηκε έντονα από την κριτική που ακολούθησε την ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ και ο θιγμένος του εγωισμός ήταν η έξτρα κινητήριος δύναμη για να κάνει άριστο διάβασμά χθες στο Καραϊσκάκη,

Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων, ήταν η ταχύτητα. Ο ΠΑΟΚ στην OPAP Arena (τρεις μέρες μετά το απαιτητικό διπλό επί της Αμπερντίν) εμφανίστηκε αρκετά βαρύς, χωρίς ενέργειά. Είχε μαζεμένους στην ενδεκάδα παίκτες που δεν διακρίνονται για την ταχύτητά τους. Τον Εκόνγκ και τον Νάσμπεργκ, τον ποιοτικό αλλά πολύ κουρασμένο Βιεϊρίνια, τον Ντεσπόντοφ. Μαζί τους και ένα δίδυμο χαφ, Μεϊτέ-Οζντόεφ που δεν έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την ταχύτητα. Και απέναντι σε μία ομάδα που έχει ως χαρακτηριστικό την πίεση ψηλά αυτό έπαιξε ρόλο. Αλλά σκεφτείτε και κάτι άλλο. Θυμηθείτε την εμφάνιση του Κοτάρσκι, του Μπάμπα, του Αντρίγια κόντρα στην ΑΕΚ. Καμία σχέση με αυτό που είδαμε κόντρα στον Ολυμπιακό. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πιέσει ψηλά τον ΠΑΟΚ για να του κλέψει μπάλες και το build up-λίγο πιο άμεσο και με λιγότερες πάσες σε σχέση με την Δευτέρα-λειτούργησε άψογα, ο ΠΑΟΚ είχε όλα τα εχέγγυα για να φύγει με διπλό από το Καραϊσκάκη.

Προφανώς, το 0-4 στο 78’ ελάχιστο θα το είχαν σκεφτεί ως εξέλιξη, αλλά απέναντι σε αυτή την άμυνα των Κίνι, Ρέτσου, Πορόσο και του ποιοτικού αλλά επιθετικογενή Ροντινέι, υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις να στηθεί… πάρτι. Όπως και έγινε, με μπροστάρη τον Μπράντον.


Μπράντον, ο άνθρωπος που οι στόπερ του Ολυμπιακού έβλεπαν μόνο την πλάτη του


Ο Ισπανός επιθετικός έκανε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της πιο value for money μεταγραφής .Ήταν πανταχού παρών, κράτησε και μοίρασε μπάλες, έδωσε μονομαχίες. Είναι τρομερή η συνέπεια με την οποία σκοράρει. Συνολικά 12 γκολ πέρυσι σε 37 ματς, άλλα έξι φέτος στα μισά, 18 ματς. Και μιλάμε για έναν παίκτη με συμβόλαιο μισού εκατομμυρίου ευρώ. Ακόμη θυμάμαι πόση παγωμάρα είχε προκαλέσει στον κόσμο του ΠΑΟΚ η γνωστοποίηση της μεταγραφής του μετά από ένα φιλικό στην Ολλανδία, όταν όλοι περίμεναν ένα πιο ηχηρό όνομα με μεγάλο συμβόλαιο μίας καις είχε πουληθεί ο Τσόλακ στην Ρέιντζερς. Τελικά, ο Μπράντον έγινε βασικός και με τον Ολιβέιρα πέρυσι στο ρόστερ και απ΄ ότι φαίνεται και με τον Σαμάτα φέτος. Μέχρι και ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε πόσο πολύ σοβαρά δουλεύει μέσα στην ομάδα και πόσο δίνει τη ψυχή του κάθε φορά που φορά την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Αν υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να διδάξει μαχητικότητα και σωστή νοοτροπία αυτός είναι ο Μπράντον. Με την ταχύτητα που έχει αναδείχθηκε σε μπροστάρη των πάρτι animals παικτών του ΠΑΟΚ χθες στο Καραϊσκάκη (μάλλον θα πρέπει να επαινέσουμε την Εφέσεων της ΕΠΟ που φρόντισε αυτή η παρέλαση του ΠΑΟΚ να έχει κόσμο στις κερκίδες, γιατί σίγουρα θα το θυμούνται όσοι πήγαν στο γήπεδο) . Εσυρε πρώτος τον χορό, κερδίζοντας πέναλτι στο οποίο ευστόχησε και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Ολυμπιακού τους έδωσε και δεύτερο χτύπημα.


Ο Μπάμπα, ο Μουργκ και το μαγικό του Ντέλια


Φυσικά δεν θα μπορούσε μόνος του ο Μπράντον να νικήσει τον Ολυμπιακό. Η δουλειά ήταν ομαδική και απλά ο Μπραντον ήταν αυτός που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος. Ο Μπάμπα στο αριστερό άκρο ήταν καταπληκτικός. Ο Κεντζιόρα «έδεσε» καλά με τον Κουλιεράκη και έβγαζε μία σιγουριά όταν προωθούσε την μπάλα από τα μετόπισθεν. Πίσω τους είχαν έναν καταπληκτικό Κοτάρσκι (απίστευτη η απόκρουση στο κοντινό πλασέ του Ποντένσε) που απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος τερμτοφύλακας στην Σούπερ Λίγκα. Μεϊτέ και Οζντόεφ, αν και δύο έναντι τριών του Ολυμπιακού την έκαναν την δουλειά στο κέντρο, ενώ η τριάδα της επίθεσης με Τάισον, Μουργκ και κάπτεν, χθες, Αντρίγια, την έκανε την δουλειά.

Όταν ο Μαρτίνεθ έκανε το λάθος να μετατρέψει το 4-3-3, σε 4-2-3-1, ο Ολυμπιακός το πλήρωσε με την απόλυτη ταπείνωση. Το τέταρτο γκολ του Οζντόεφ, από την καταπληκτική ενέργεια του Κωνσταντέλια που μπήκε κεφάτος στο παιχνίδι ήταν απλά το καλύτερο κλείσιμο μίας υπέροχης παράστασης που έδωσε η αρμάδα του Λουτσέσκου μέχρι το 78’. Το ότι ο ΠΑΟΚ έσβησε την μηχανή του στο 0-4 και φτάσαμε στο 2-4 στο φινάλε είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως παράδειγμα διαχείρισης προβαδίσματος που πρέπει να αποφεύγεται.


Το ζητούμενο θα είναι πάντα η σταθερότητα


Κλείνοντας, επειδή θέλω να είμαι συνεπής σε ό,τι έγραφα πριν λίγες μέρες. Μετά την ΑΕΚ, είχα γράψει ότι αυτός ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν δείχνει είναι έτοιμος να διεκδικήσει τίτλο. Χθες, ήταν μία από τις βραδιές που με βάζουν σε σοβαρή σκέψη. Θα χρειαστεί, όμως, όλο αυτό να έχει συνέχεια και κυρίως ο ΠΑΟΚ να δείξει συνέπεια στην καλή απόδοση και την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται μία ομάδα που θέλει να πάρει τον τίτλο. Φυσικά, θα παίξουν ρόλο και οι κινήσεις ενίσχυσης τον Ιανουάριο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και αυτό που είπε και χθες οι Λουτσέσκου περί καλών αντιπάλων που στηρίζει πάντα το σύστημα.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.