Ο Κωνσταντέλιας τους έκανε ό,τι ήθελε και πέτυχε τη δεύτερη κορυφαία επίδοση στο Conference

Κωστής Παναγιώτου28 Οκτωβρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ στο Pittodrie Stadium είδε όσα είχε πετύχει κόντρα σε Ελσίνκι και Άιντραχτ να γκρεμίζονται μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά ο εξαιρετικός Κωνσταντέλιας σε μια κρίσιμη στιγμή του παιχνιδιού, ήταν ψύχραιμος και σέρβιρε στον Ντεσπόντοφ έτοιμο γκολ, για να σαλπίσει την ανατροπή του "δικεφάλου".

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε μια σπουδαία νίκη κόντρα στη Αμπερντίν, παραμένοντας στην κορυφή του ομίλου του Europa Conference League, βάζοντας ακόμα πιο γερές βάσεις για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Στο Ελσίνκι ο Ντεσπόντοφ ήταν ηγέτης και οδήγησε την ομάδα στην ανατροπή, με την Άιντραχτ ο Κουλιεράκης ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, στη Σκωτία όμως ο Κωνσταντέλιας θύμισε κάτι από Μέσι και ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης.

Οι επιδόσεις του Ντέλια ζαλίζουν

Ο Ντέλιας κόντρα στην Αμπερντίν θύμισε σε όλους για ποιο λόγο έχει προκαλέσει τόσες πολλές συζητήσεις γύρω από το όνομά του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η φάση του 12ου λεπτού είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές στη καριέρα του νεαρού άσου, παρότι η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα, και σίγουρα όποιοι βρέθηκαν στο γήπεδο, θα έχουν να λένε πως ήμουν και εγώ εκεί όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε τον Μέσι και χόρεψε όλη την άμυνα των Σκωτσέζων.

Ο 20χρονος μεσοεπθετικός του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια από τις γεμάτες εμφανίσεις του με την ασπρόμαυρη φανέλα, κάνοντας ότι ήθελε τους αντιπάλους του, πετυχαίνοντας τρομερές επιδόσεις.

Ο Ντέλιας κόντρα στην Αμπερντίν είχε 59 ενέργειες με τη μπάλα, ενώ έχασε την κατοχή μόνο 9 φορές, αποτελώντας το νούμερο ένα κίνδυνο για τη σκωτσέζικη άμυνα, δημιουργώντας συχνά ρήγματα στην αντίπαλη με τα κάθετα τρεξίματά του.

Επίσης, είχε 90% στις μεταβιβάσεις του, με 35/39 πάσες, και δύο πάσες-κλειδιά, έχοντας 0.28xA, με αποτέλεσμα να είναι ο ποδοσφαιριστής που δημιούργησε τις περισσότερες πιθανότητες για γκολ με τις πάσες του.

Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ είχε επίσης τις περισσότερες τελικές από οποιοιδήποτε άλλο παίκτη που πάτησε το πόδι του στο Pittodrie Stadium, έχοντας τρεις τελικές, εκ των οποίων οι δύο εντός μεγάλης περιοχής, έχοντας 0.45xG.

Αλλά οι τρομερές επιδόσεις του Κωνσταντέλια δεν σταματούν εκεί, με τον 20χρονο άσο να πετυχαίνει τη δεύτερη κορυφαία επίδοση του φετινού Conference League στις ντρίμπλες, έχοντας 7/8! Την κορυφαία επίδοση έχει ο Λέον Μπέιλι της Άστον Βίλα στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων με τη Ζρίνσκι, καθώς είχε 7/7 ντρίμπλες.

Οι επιδόσεις του Κωνσταντέλια κόντρα στην Αμπερντίν:

Ενέργειες με τη μπάλα

59

Τελικές (εντός εστίας)

3 (2)

xG

0.45

Πάσες

35/39 (90%)

Πάσες-κλειδά

2

xA

0.28

Ντρίμπλες

7/8 (87,5%)

Κερδισμένες μονομαχίες

8/13 (61,5%)

Η εμφάνιση του Ντέλια στη Σκωτία έπεισε και τους πιο δύσπιστους πως ο νεαρός Βολιώτης είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και το μέλλον του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Data: Sofascore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.