Ο Αρης θα πρέπει να δει ως πρόκληση το νέο format του Πρωταθλήματος της Stoiximan Super League

Βασίλης Μάστορας08 Ιουλίου 2024

Ο Αρης ξεκίνησε στην Πτολεμαϊδα το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ. 

Ή αν προτιμάτε η νηνεμία η οποία επικρατεί στο πάρε-δώσε, δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους φίλους του Αρη. Η περσινή απογοητευτική αγωνιστική χρονιά, είχε δημιουργήσει την αίσθηση ότι η διοίκηση θα δείξει αντανακλαστικά. 

Ο συσσωρευμένος θυμός του κόσμου, εκφράστηκε με κάθε τρόπο, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν έδωσε κίνητρα στους ανθρώπους που σχεδιάζουν την ομάδα. Η στασιμότητα, ίσως, να έχει να κάνει και με την έλλειψη ρευστού, καθώς και οι μεταγραφές και οι λύσεις συμβολαίων απαιτούν χρήματα. Ακόμη κι αν ισχύει κάτι άλλο, είναι λογικό να δημιουργούνται τέτοιοι συνειρμοί λόγω της… άλαλης διοίκησης. Ο κόσμος του Αρη περίμενε πολλά περισσότερα, όσον αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το σημαντικότερο; Να μάθει από επίσημα χείλη τα σχέδια της. Όχι με αφηγηματικό τρόπο, αλλά με αποδείξεις. Να πειστεί (ο κόσμος) ότι η αγωνία της είναι ταυτόσημη με τη δική του και ότι ενοχλήθηκε από την κατάληξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Να δείξει ότι νιώθει τον κόσμο κι ότι θα προσπαθήσει, στο μέτρο του δυνατού, να κάνει το καλύτερο. Αντί αυτού, η απόλυτη σιωπή η οποία μεγεθύνει την αγωνία των φίλων του Αρη.

Είναι αλήθεια, ότι οι ομάδες του big4 δεν έχουν κάνει μεγάλο μεταγραφικό θόρυβο μέχρι τώρα, αλλά αυτό δεν πρέπει να αφορά τον Αρη, που πρέπει να νοιάζεται για τα του οίκου του. Γιατί ο Αρης είναι αυτός που έχει μεγαλύτερη ανάγκη για την ενίσχυση του ρόστερ του, απ’ ότι οι υπόλοιπες ομάδες.

Τι έκαναν μέχρι τώρα οι «κίτρινοι»; Ανανέωσαν το συμβόλαιο του Κουέστα, ήταν συνεπείς στην ενεργοποίηση της ρήτρας παραμονής του Σουλεϊμάνοφ και έχουν συμφωνήσει για την απόκτηση του νεαρού Αφρικανού Ντιαντί. Συγχρόνως, βελτίωσαν την προσφορά τους για την παραμονή του Φαμπιάνο και έβαλαν πωλητήριο στον Βερστράτε, ο οποίος «κόπηκε» από την αποστολή της Πτολεμαΐδας, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Αυτά τα… νέα δεν είναι αρκετά για να γεμίζουν με αισιοδοξία του φίλους του Αρη. Το σημαντικότερο; Δεν ακούστηκε τίποτε για αλλαγές στην στελεχιακή δομή της ΠΑΕ.

Στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της Stoiximan Super League θα συζητηθεί και θα μπει προς ψήφιση, το νέο format διεξαγωγής του νέου Πρωταθλήματος. Η Ελλάδα απέκτησε το δικαίωμα να «βγάλει» και πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη, οπότε πλέον έχει ενδιαφέρον ο ανταγωνισμός γι’ αυτή τη θέση.

Σύμφωνα με το νέο format θα διεξαχθούν δυο όμιλοι playoffs και ένας στα playouts, μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας, στην οποία θα συμμετέχουν 14 ομάδες.

Ο όμιλος των playoffs θα βγάζει τον Πρωταθλητή, ο ένας των playouts στον οποίο θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις από 5-8, θα είναι ο δρόμος για το εισιτήριο του Conference League και ο τρίτος που θα συμμετάσχουν ομάδες από την 9η -14η, θα παίζονται οι θέσεις του υποβιβασμού.

Ο Αρης, ήδη άρχισε να βγάζει δυσφορία γι’ αυτή την εξέλιξη. Το θέμα θα μπει σε ψηφοφορία, αλλά το πιθανότερο είναι να περάσει η πρόταση, καθώς εξυπηρετεί περισσότερες από τις μικρομεσαίες ομάδες. Ολες εκείνες οι οποίες δεν είχαν δικαίωμα στο… όνειρο, με playoffs έξι ομάδων, οι οποίες θα διεκδικούσαν τα συνολικά πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η μία λύση είναι ο Αρης να καταφέρει να μην ψηφιστεί η πρόταση. Η άλλη να δει το νέο format ως πρόκληση. Στον αθλητισμό τίποτε δεν είναι δεδομένο κι όλες οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να κυνηγήσουν τις πιθανότητες τους. Πολύ περισσότερο ο Αρης, που έχει μεγάλη οπαδική δυναμική και ισχυρή έδρα. Θεωρητικά είναι η περισσότερο αδύνατη ομάδα, από το big5, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε δύο χρονιές να πλασαριστεί, στην τετράδα. Τις χρονιές 2020-’21 2ος την κανονική περίοδο και 3ος στα playoffs και την επόμενη χρονιά 4ος και 3ος. Αρα έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι μπορεί να το πετύχει και φέτος, αν τελικά ισχύσει το νέο format. Θα είναι και μία πρόκληση για τον Αρη, που θα έχει και τη δεύτερη ευκαιρία, να πολεμήσει γι’ αυτό που φαντάζει δύσκολο έως ακατόρθωτο. Αλλωστε θα είναι η ομάδα με το λιγότερο άγχος σ’ αυτή την προσπάθεια, απ’ ότι οι υπόλοιπες τέσσερεις ομάδες οι οποίες θα «καίγονται» να μη βγούνε έξω από το παιχνίδι του τίτλου.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λοιπόν, για τους «κίτρινους». Για να γίνει όμως η υπέρβαση θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στο οργανωτικό κομμάτι της ΠΑΕ, να γίνει ορθολογικά η συμπλήρωση του ρόστερ και να υπάρξει πίστη στον στόχο. Απλά πράγματα, τα οποία ανεξαρτήτως από το τελικό αποτέλεσμα, θα δώσουν πολλές ελπίδες στον Αρη να κυνηγήσει τις πιθανότητες του. Κι είναι αυτό που θέλει πάνω απ’ όλα ο κόσμος του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.