Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ, έκαναν τυπική διαδικασία την πρόκριση του Αρη

Βασίλης Μάστορας25 Ιανουαρίου 2024

Δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν καταθέσει πολλές φορές, από την ημέρα που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα τα διαπιστευτήρια τους, μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου. Ομάδα η οποία στάθηκε αξιοπρεπέστατα χθες στο «Κλ. Βικελίδης» κι έβαλε δύσκολα στον Αρη σε μία προσπάθεια να αυξήσει το ενδιαφέρον του δεύτερου αγώνα. Και το κατάφερε μέχρι το 90ο. Ο κίπερ Γκαραβέλης ήταν αλάνθαστος, η ομάδα μεσοαμυντικά λειτουργούσε υποδειγματικά κι όλα πήγαιναν προς την κατεύθυνση που επιδίωκε η ομάδα του Βόλου. Οι Νταρίντα όμως και Σουλεϊμάνοφ δεν είχαν πει την τελευταία λέξη. 

Από τη μία γιατί ήθελαν για πολλούς λόγους να τελειώσουν από χθες την υπόθεση πρόκριση και από την άλλη γιατί το 1-0 δεν αποτύπωνε την υπεροχή του Αρη στο β’ ημίχρονο, το πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ετσι στις καθυστερήσεις πρώτα ο Νταρίντα και στη συνέχεια ο Σουλεϊμάνοφ, πέτυχαν δύο γκολ-ποίημα και εκεί τελείωσε η υπόθεση πρόκριση για τον Αρη. Οι «κίτρινοι» πλέον δικαιούνται να σκέφτονται το ημιτελικό. Θα πρέπει όμως να μπούνε στον κόπο και να σκεφτούν τους λόγους που στο α’ ημίχρονο απέναντι σ’ έναν αντίπαλο αισθητά μικρότερης δυναμικής δεν κατάφεραν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μάντζιος ξεκίνησε τον αγώνα με τον Μανού Γκαρθία στην 11άδα και τον Φετφατζίδη στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Οι ποδοσφαιριστές του Αρη όμως έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ότι πνευματικά δεν βρισκόταν μέσα στις ανάγκες του αγώνα. Είχαν μεν την κατοχή, καθώς η Νίκη Βόλου έδινε χώρο στον Αρη και πρόσεχε τη μεσοαμυντική της λειτουργία, αλλά παρά την παρουσία του Γκαρθία δεν είχε τον τρόπο να χτίζει ορθολογικά επιθέσεις. Αυτή η αδυναμία σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα του Μορόν στην τελική προσπάθεια κράτησαν το αποτέλεσμα στο 0-0.

Συνολικά τέσσερις φορές ο Ισπανός έγινε ο εκφραστής των τελικών επιθετικών προσπαθειών του Αρη, αλλά γκολ δεν πέτυχε. Είτε λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του Γκαραβέλη, είτε λόγω της αστοχίας του. Ο Φετφατζίδη από δεξιά έκανε… θόρυβο, αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του, όπως και ο Σαβέριο από αριστερά. Η Νίκη στο πρώτο ημίχρονο λαχτάρισε τον Αρη στο 25ο με τον Λίταινα, σ’ ένα επιθετικό τρανζίσιον, αλλά ο Κουέστα αντέδρασε σωστά.

Η μέτρια απόδοση του Αρη έφερε την αντίδραση του Μάντζιου ο οποίος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση η ομάδα του να χρειαστεί μία ακόμη έντονη προσπάθεια σε επτά ημέρες, προκειμένου να πάρει την πρόκριση.

Εβαλε στον αγώνα τον Σουλεϊμάνοφ αντί του Φετφατζίδη, τον Ζαμόρα αντί του Μανού Γκαρθία, τον Οντουμπάτζο αντί του Μοντόγια και τον Βερστράτε στη θέση του Ντουκουρέ. Οι κινήσεις του Μάντζιου άλλαξαν όλο το αγωνιστικό σκηνικό του Αρη. Ο Νταρίντα απελευθερώθηκε από τα ανασταλτικά του καθήκοντα και έγινε περισσότερο χρήσιμος στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ Οντουμπάτζο και Σουλεϊμάνοφ, δημιουργούσαν χώρους από δεξιά και έστελναν με ευκολία την μπάλα στην περιοχή της Νίκης Βόλου. Παρ’ όλα αυτά το γκολ, άργησε να έρθει. 

Στο 61ο λεπτό με την βοήθεια του VAR μέτρησε το πρώτο γκολ του Νταρίντα. Ο Αρης έχοντας πλέον ανεβάσει ρυθμό, έγινε περισσότερο απειλητικός, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που πάλευε να κρατήσει χαμηλά το σκορ. Δεν το κατάφερε γιατί Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές του αγώνα, είχαν αντίθετη γνώμη. Το 3-0 παρότι διαμορφώθηκε με καθυστέρηση, απεικονίζει και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά και εν μέρει αποδίδει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, καθώς η απόδοση του Αρη στο β’ ημίχρονο άξιζε αυτή την εξέλιξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.