Νταρίντα: «Είμαι χαρούμενος στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη - Ο κόσμος λαχταρά για το Κύπελλο»

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2024

Μεγάλη συνέντευξη στη Γερμανία παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Βλάντιμιρ Νταρίντα, με τον έμπειρο μέσο να φιλοξενείται στο kicker.de, μιλώντας για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, τα επιτεύγματα του στη Γερμανία αλλά και για τον στόχο του Κυπέλλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Η κατάκτηση του κυπέλλου θα σήμαινε και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το καλοκαίρι χάσαμε την ευκαιρία να προκριθούμε στη φάση των ομίλων του Europa Conference League. Θα μπορούσαμε να το ξανακάνουμε αυτό. Και φυσικά να κερδίσει πρώτα έναν τίτλο».

Αναφορικά με το αν παρακολουθεί την αγωνιστική δράση στη Γερμανία, ανέφερε, Όποτε είναι δυνατόν, προσπαθώ ιδιαίτερα να παρακολουθώ τους αγώνες Χέρτα και Φράιμπουργκ. Αλλά και γενικότερα η Bundesliga, γνωρίζω ακόμα αρκετό κόσμο εκεί. Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη πρόσφατα στη Χέρτα. Πάνω απ 'όλα, το γεγονός ότι ένας νεαρός άνθρωπος πεθαίνει τόσο εύκολα μέσα σε μια νύχτα είναι τραγικό. Πέρυσι η οικογένειά μου και εγώ ήμασταν διακοπές στο Βερολίνο και μπόρεσα να δω ξανά ανθρώπους από την εποχή μου. Άλλωστε, ήμουν στη Γερμανία σχεδόν μια δεκαετία, οπότε δεν μπορώ να σταματήσω να έχω επαφή με πολλούς ανθρώπους».

Αναφορικά με το ρεκόρ που ''τρέχει'' στη Γερμανία και την απόσταση που είχε καλύψει 14.650, ανέφερε, «Δύσκολη ερώτηση, κάποτε έκανα ρεκόρ. Αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς αν ήταν αυτός ο αριθμός».

Εν συνεχεία μίλησε για το πρωτάθλημα Ελλάδος, σημειώνοντας, «Μέσα από τον κανονικό γύρο και τα επόμενα πλέι οφ, οι πέντε ή έξι κορυφαίες ομάδες παίζουν μεταξύ τους τουλάχιστον τέσσερις φορές τη σεζόν. Αυτό το κάνει τουλάχιστον 20 παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο. Οι κορυφαίες ομάδες εδώ παίζουν πολύ καλό επιθετικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα δεν καταγράφει ακριβώς αριθμούς τρεξίματος, αλλά το προσωπικό και οι αναλυτές μας συλλέγουν τις μετρήσεις GPS μας. Πάντα λένε ότι ο προπονητής πρέπει πάντα να με ξεκινάει και να μην με αντικαθιστά γιατί αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος της ομάδας μας είναι υψηλότερος».

Για την παρουσία του στον Άρη, «Μπήκα καλά στην ομάδα από την αρχή. Ήμουν έκπληκτος που όλα λειτουργούσαν τόσο καλά. Ο σύλλογος είχε τεράστια εμπιστοσύνη σε μένα και μπορούσα να παίξω ελεύθερα. Γενικά το παιχνίδι παίζεται πιο επιθετικά και με λιγότερες τακτικές. Όλα αυτά μάλλον με ωφέλησαν».

Για το αν είχε δεχθεί πρόταση από την ΑΕΚ, «Υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά το αφεντικό του συλλόγου μας δεν ήθελε να μπει στις συνθήκες. Μετά από δύο-τρεις μέρες το θέμα διευθετήθηκε, μου ζητήθηκε και συμφώνησα με αυτή την απόφαση. Η οικογένειά μου και εγώ νιώθουμε πολύ άνετα εδώ. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη, βιώσιμη πόλη».

Ενώ για την πρόκριση επί της «Ένωσης» , σημείωσε, Κερδίσαμε στα πέναλτι μετά από δύο ισοπαλίες, αλλά αυτό είναι μέρος του κυπέλλου. Πλέον θα παίξουμε στα προημιτελικά με τη δεύτερη κατηγορία Νίκη Βόλου και μετά θα ήταν ο νικητής από τον ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό. Μπορείτε να δείτε πόσο λαχταρούν οι οπαδοί μας για τον τελικό κάθε μέρα και παντού. Η πίεση είναι μεγάλη. Ο Άρης έφτασε για τελευταία φορά στον τελικό το 2010, όταν 30.000 οπαδοί ταξίδεψαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Τέτοιες εικόνες είναι όνειρο για όλο τον σύλλογο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.