Νωρίς νωρίς ξεκίνησαν τα «χειρουργεία»

Γιώργος Καστάνης10 Σεπτεμβρίου 2023

Στον αστερισμό του Conference League κινήθηκε ο ΠΑΟΚ, ίσως λοιπόν είναι και λίγο λογικό, να υπάρχει ένας αποπροσανατολισμός από άλλα θέματα. Σοβαρά. Που έχουν άμεση σχέση με την αντιμετώπιση της ομάδας.

Για την διαιτησία αναφέρομαι. Μήπως κάνω λάθος; Δεν υπήρξαν προσπάθειες παρέμβασης στους δύο τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος; Στον τελευταίο δε, η «επιχείρηση» στέφθηκε με επιτυχία. Ο «κακός» (σε απόδοση) ΠΑΟΚ έχασε βαθμούς. Έπρεπε δηλαδή σώνει και καλά να είναι καλός για να μην χάσει. Αυτό είναι το αφήγημα. Μήπως οι άλλες μεγάλες ομάδες, στην κακή τους ημέρα με θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους, αδικούνται; Κομματάκι δύσκολο.

Στο Ηράκλειο δεν δόθηκε το πέναλτι στην ανατροπή του Μπράντον. Δεν αποβλήθηκε παίκτης του ΟΦΗ με δεύτερη κίτρινη. Δεν δόθηκε πέναλτι και στο σπρώξιμο στον Τζίμα στα τελευταία λεπτά. Ο Διαμαντόπουλος την έβγαλε στην «πούδρα», ο δε Ευαγγέλου αλλοίωσε μία καθαρή παράβαση. Τους επιβλήθηκε κάποια ποινή;

Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κηφισιά στην Τούμπα, το οποίο κέρδισε ο ΠΑΟΚ, τρεις φορές, ο πρώτος βοηθός Χριστοδούλου (από την Ημαθία) υπέδειξε σε θέση οφσάϊντ παίκτες του Δικεφάλου, παρότι οι φάσεις (διά γυμνού οφθαλμού) ήταν οριακές. Θα μπορούσε για παράδειγμα ο βοηθός, να αφήσει την εξέλιξη μίας φάσεως και εάν έμπαινε ένα γκολ θα «επέμβαινε» το VAR και θα μετρούσε ή όχι το γκολ. Οι πρόωρες όμως υποδείξεις του βοηθού, σε οριακές διά γυμνού οφθαλμού φάσεις, ακύρωσαν κάθε συμμετοχή του VAR βάσει των κανονισμών.

Αυτή, δυστυχώς είναι η νέα «μόδα». Να ακυρώνουν δηλαδή οι επόπτες, την ξεκάθαρη εικόνα που δίνει η τεχνολογία. Και ακόμη δεν αρχίσαμε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.