Η νίκη που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τον ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης25 Σεπτεμβρίου 2023

Ο τρόπος τού 1-2 με τον «μπλακ πάνθερ» Κωνσταντέλια κι ο τρόπος το 1-3 με τον αρτίστα Ζιβκοβιτς είναι η ξεκάθαρη εξήγηση της νίκης ενός μη καλού (sic) ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Όσο για το 0-1; Κι αυτού ο τρόπος – με την δράση του Τόμας – είναι μία ακόμη εξήγηση για μία νίκη, εκ νέου εκκίνηση στο Πρωτάθλημα.

Η ανάγκη του Λουτσέσκου να συντηρήσει την ομάδα του για υποχρεώσεις εντός κι εκτός συνόρων, τον οδήγησε στην επιλογή μίας… πρωτοφανούς για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, ενδεκάδας. Αυτή, η …πρωτοφανής ενδεκάδα, φάνηκε αδύναμη όταν έπεσε η «μάσκα» του 0-1. Πίσω από αυτό, το 0-1, είχαν κρυφθεί οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Εξ αιτίες τους (ο Μεϊτέ μάρκαρε με τα μάτια τον σκόρερ Παμλίδη) έγινε το 1-1.

Το γρήγορο γκολ του Κωνσταντέλια (4ο λεπτό) είχε «παγώσει» τον ΠΑΣ αλλά… Ο ΠΑΟΚ δεν είχε την δυνατότητα, να εκμεταλλευθεί το πάγωμα του αντιπάλου του. Πρωτοφανής η ενδεκάδα του, γαρ.

Έτσι έγινε το 1-1 καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα δίχως στέγη! Ότι ερχόταν από τον… ουρανό τον απειλούσε σοβαρά. Η κλάση του Κωνσταντέλια έκανε το 1-2. Ο «μπλακ πάνθερ» (ξεχάστε πλέον, το «μικρός μάγος») σκόραρε με ψηλά το κεφάλι. Από το ξεκίνημα της επέλασης του δεν πήρε το βλέμμα του από την εστία του Κλέιμαν. Έψαχνε γωνία για σημάδι. Την βρήκε. Σούταρε και 1-2.

Και πάλι όμως, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τις δυνατότητες, να διαχειρισθεί την πρωτοπορία του! Ιδιαίτερα μάλιστα, στο ξεκίνημα του Β’ ημιχρόνου… Έδειχνε «lost in space». Οι διορθωτικές αλλαγές του Λουτσέσκου, όπως και με την Ελσίνκι, αποκατέστησαν ισορροπίες στην ομάδα του.

Για να γίνει το 1-3, με την εξαιρετική ασίστ του Σαμάτα (είναι η πρώτη του θετική κίνηση από την ημέρα της εμφάνισης του στην Τούμπα) και την εξαιρετική εκτέλεση του Ζίβκοβιτς. Έτσι επιτεύχθηκε η νίκη, η πολυτιμότατη νίκη του ΠΑΟΚ ένεκα της διαφοράς κλάσης παικτών του. Με την προοπτική αυτή η νίκη, σε έδρα στην οποία είχε να την "σταυρώσει" δυο, τρία χρόνια, να αποτελέσει εφαλτήριο στο Πρωτάθλημα. Προοπτική, έτσι;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.