Νάουσα: Εκτός εαυτού ο δήμαρχος-«Θα σας γ@μ&σ# όλους»

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2024

Με ακραίες και υβριστικές εκφράσεις φέρεται να επιτέθηκε ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, σε υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, μετά την απόφαση του ΓΓ να τον θέσει σε αργία λόγω καταδικαστικής απόφασης της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που πρόβαλε σήμερα (14/10) το MEGA, ο κ. Κουτσογιάννης τέθηκε για δεύτερη φορά σε αργία από την Αποκεντρωμένη διοίκηση, μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Βάσει της πρωτόδικης απόφασης είχε τεθεί ξανά σε αργία για υπόθεση μίσθωσης ενός αναψυκτηρίου στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, ωστόσο τον δικαίωσε ο Άρειος Πάγος όπου είχε προσφύγει. 

Παρόλα αυτά, το εφετείο τον καταδίκασε εκ νέου σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, με αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη διοίκηση να τον θέσει ξανά σε αργία.

Ο ίδιος την χαρακτήρισε «σκανδαλώδη απόφαση» και, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζμ πήγε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου φέρεται πως είχε μια έντονη λογομαχία με υπάλληλο. η οποία κατέληξε στο σπάσιμο του γραφείου του δεύτερου.

«Απειλές και φωνές»

Ο υπάλληλος της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης περιέγραψε στο MEGA το επεισόδιο ως εξής: 

«Αρχικά ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση που είχα καταθέσει. Με ρώτησε ποιοι το αποφάσισαν, αν ήμουν και εγώ ένας από αυτούς και διαφορά άλλα. Εγώ του απάντησα με ήρεμο ύφος, αλλά σταδιακά η συμπεριφορά του γινόταν επιθετική. Άρχισε να απειλεί και να φωνάζει με φράσεις ‘θα σας γ@μ… όλους, θα σας θάψω όλους’, και πολλές άλλες που δεν μπορώ να θυμηθώ, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την τιμή και την υπόληψή μου».

Και συνέχισε: 

«Απευθυνόμενος στον ΓΓ της υπηρεσίας κ. Σάββα τον αποκάλεσε ‘α…’ και ‘κοπρόσκυλο’. Του ζήτησα να ηρεμήσει και να φέρεται κόσμια, διαφορετικά θα καλέσω την Αστυνομία. Του απάντησα ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει να γίνει συζήτηση και του ζήτησα να περάσει έξω, καθώς με τη συμπεριφορά του διατάρασσε την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Δεν το έκανε, συνέχισε να παραμένει στον χώρο χωρίς τη θέλησή μου και με απείλησε λέγοντάς μου ‘αν μου ξανά πεις να βγω έξω θα έρθω από εκεί’ και έχοντας σηκωθεί όρθιος και κινούμενος προς εμένα πήρε ένα βιβλίο που είχα πάνω στο γραφείο και το χτύπησε με δύναμη, σπάζοντας το τζάμι που υπήρχε στο πάνω μέρος. Αργότερα μου είπε ‘αυτό δεν είναι τίποτα, που να με δεις και στις κακές μου’», λέει ο υπάλληλος.

«Παράνομο, σκανδαλώδες, αδιανόητο».

«Δεν είμαι έκπτωτος»

Ο δήμαρχος που είναι σε αργία, μιλώντας στο MEGA, ξεκαθάρισε τη θέση του. «Δεν είμαι έκπτωτος, έχω τεθεί σε αργία με παράνομη απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Παραμένω ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος της Νάουσας και είμαι σε αργία».

Και πρόσθεσε: 

«Καταδικάστηκα σε παράβαση καθήκοντος για παράνομη έκδοση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μιας άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έγινε διαγωνισμός, συμμετείχαν δύο ενδιαφερόμενοι και δόθηκε κανονικά. Η καταδίκη αφορούσε την έκδοση της άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η καταδίκη αυτή δεν επισύρει τη θέση του αιρετού σε αργία και αυτό είναι το παράνομο, το σκανδαλώδες, το αδιανόητο. Υπάρχουν υπόγειες διαδρομές, υπάρχει μια συμπεριφορά από τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης διοίκησης η οποία είναι άκρως παράνομη, απολύτως αυθαίρετη και ασύδοτη. Αυτή τη φορά, γιατί τέθηκα δεύτερη φορά σε αργία, την πρώτη φορά τέθηκα σε αργία για αδίκημα για το οποίο είχα αθωωθεί στην απόφαση του εφετείου. Τώρα τέθηκα σε αργία με αδίκημα το οποίο εφευρέθηκε, δεν μου αποδόθηκε ποτέ κατηγορία και δεν καταδικάστηκα ποτέ».

Αναφερθείς στο συμβάν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είπε: 

«Πήγα στην Αποκεντρωμένη για να ζητήσω τον φάκελο της υπόθεσής μου για να προβώ στις νόμιμες ενέργειες. Εκεί, σε συνομιλία με τους υπαλλήλους, ζήτησα ποιος έγραψε την εισήγηση, μου είπαν ότι τους την έστειλαν έτοιμη από τη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ. Στο ερώτημά μου ‘αντιλαμβάνεστε τι έχετε υπογράψει’ και ότι αυτό είναι παράνομο, η απάντηση ήταν ‘όχι, γιατί δεν έχουμε νομικές γνώσεις’. Ο υπάλληλος της Αποκεντρωμένης δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Δεν είχα καμία πρόθεση να σπάσω κανένα γραφείο, αλλιώς δε θα δινόταν λόγος για ένα γεγονός που είναι σκανδαλώδες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.