Να μην καταστεί η πικρία ανάχωμα για μία νέα επιβλητική πορεία...

Αρις Νικολάκης14 Αυγούστου 2024

Ήταν αργά για δάκρυα! Ο Πρωταθλητής δεν έπαιξε κι έχασε την ευκαιρία για ένα βουνό... οφέλη. Τα έχασε αν κι οι συνθήκες ήταν ιδανικές, για να τα κερδίσει. Αγωνιστικά κι οικονομικά οφέλη. Δεν ήταν έτοιμος ο Πρωταθλητής. Ψυχολογικά και πνευματικά και σωματικά ήταν ανέτοιμος. Κι όσα δεν έφερε ο χρόνος όλος, στην περίπτωση του, δεν έφεραν οι στιγμές του.

Ναι, προσπάθησε. Όσο μπορούσε όμως. Δεν μπορούσε περισσότερο. Ήταν ανέτοιμος για περισσότερα. Προπονητές και παίκτες του δεν τήρησαν τον λόγο τους τελικά. Δεν ήταν έτοιμοι. Όταν έπρεπε να είναι. Από την προετοιμασία τους διακρινόταν, δια γυμνού οφθαλμού, η μη ετοιμότητα (sic) τους...

Και δεν υπάρχει “δεν πειράζει” . Πειράζει και παραπειράζει. Θα άλλαζε πιθανώς η εποχή του ΠΑΟΚ ως οργανισμού. Δεν άλλαξε με ευθύνη προπονητών και παικτών αλλά... Η ζωή συνεχίζεται. Δε τελείωσε με τον αποκλεισμό του. Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ατελεύτητος.

Ο Πρωταθλητής έπεσε. Όχι πάντως, ηρωικά μαχόμενος. Επιβάλλεται, να σηκωθεί! Να οργανωθεί. Να ενισχυθεί. Να βρει τον δρόμο του. Ήταν αλλού γι’ αλλού και στους τέσσερις αγώνες των προκριματικών για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητές και παίκτες του εξέθεσαν εαυτούς κι αλλήλους. Εξέθεσαν και τον Πρωταθλητή στα μάτια των φίλων του. Είναι αδικαιολόγητοι αλλά... Αυτοί οι προπονητές κι αυτοί οι παίκτες τον ενθρόνισαν και τον έστεψαν Πρωταθλητή.

Οφείλουν λοιπόν, σε εαυτούς κι αλλήλους αλλά και στον κόσμο τους, να βρούνε τον καλό τους εαυτό. Να κάνουν κόμπο την ψυχή τους επειδή έχασαν μια ολότελα δική τους πρόκριση για το κατώφλι του παραδείσου! Να ξαποστάσουν κομματάκι. Και ξανά προς την δόξα να τραβήξουν.

Η Μάλμε μετρούσε κάπου είκοσι επίσημους αγώνες. Ο Πρωταθλητής μόλις τρεις. Φυσικά ήταν σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας η σουηδική ομάδα. Φυσικά, ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Δεν νίκησε όμως, γι’ αυτά τα δεδομένα την ελληνική. Νίκησε επειδή έχασε ο Πρωταθλητής. Κι ο Πρωταθλητής έχασε επειδή δεν ήταν ο Πρωταθλητής. Ήταν μακριά από τις προσδοκίες του κόσμου του. Με δυο λόγια; Ήταν ανέτοιμος! Πως και γιατί; Η ψυχή κι ο Θεός προπονητών και παικτών του.

Η ζωή πάντως - επιμένουμε εμείς - συνεχίζεται. Ο Πρωταθλητής είναι εδώ . Έπεσε. Επιβάλλεται να σηκωθεί. Δεν λάμπει λιγότερο το στέμμα του. Θα μπορούσε βέβαια να λάμπει περισσότερο. Έτσι είναι. Προσέξετε όμως. Η πικρία περί τούτου επ' ουδενί πρέπει να καταστεί ανάχωμα για μία ακόμη επιβλητική πορεία εντός κι εκτός συνόρων...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.