Μπένι Στάινμετζ: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που συνελήφθη στην Ελλάδα

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2024

Στη σύλληψη του γνωστού ως «βασιλιά των διαμαντιών» Μπένι Στάινμετζ προχώρησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την περασμένη Κυριακή (13/10) οι ελληνικές αρχές, λόγω διεθνούς εντάλματος, που υπήρχε, σε βάρος του. 

Ο ισραηλινής καταγωγής Κροίσος, ο οποίος κατηγορείται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα, αφού οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα  με εγγύηση 5.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο Στάινμετζ, ο οποίος ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του την Beny Steinmetz Group Resources (BSGR), μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της εξόρυξης, των μετάλλων και της ενέργειας, είναι γνωστός για τη συμμετοχή του σε διάφορες υποθέσεις δωροδοκίας, απασχολώντας τα τελευταία χρόνια τις δικαστικές αίθουσες με τις υπόγειες διαδρομές του χρήματος στις οποίες έχει εμπλακεί.

Μάλιστα, υπήρξε συνέταιρος με τον Τζορτζ Σόρος, χωρίζοντας, ωστόσο, τις εταιρικές τους συναλλαγές τη δεκαετία του 1990, λόγω μιας ρωσικής επιχειρηματικής συμφωνίας που πήγε στραβά.

Μεταξύ άλλων, ο Στάινμετζ κατονομάστηκε σε 282 έγγραφα στη διαρροή των Panama Papers, περιλαμβάνοντας σημαντικές αποκαλύψεις γύρω από τη διαφθορά και τις ανάρμοστες επιχειρηματικές συναλλαγές στη Σιέρα Λεόνε, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες στη Γουινέα.

Όπως αποκαλύφθηκε ετεροχρονισμένα, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας διατηρούσε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε υποκατάστημα της HSBC στη Γενεύη, για περίπου 20 χρόνια, με τον κρυμμένο θησαυρό» του να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.