Μονόδρομος πλέον η αλλαγή πλεύσης, για τη διοίκηση του Αρη

Βασίλης Μάστορας03 Ιουνίου 2024

Η «σκόνη» από τον Τελικό του Βόλου, έχει πλέον καταλαγιάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν άφησε σημάδια στον οργανισμό της ομάδας. 

Το αντίθετο, θα ήταν έκπληξη. Ενας χαμένος Τελικός, τον οποίο καρτερούσαν πώς και πώς οι φίλαθλοι του, απέναντι σ’ έναν άνευρο Παναθηναϊκό μόνο θυμό δημιουργεί στους «κίτρινους». 

Θυμό που δύσκολα διαχειρίζεται, γιατί η απώλεια του Κυπέλλου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε την υπομονή των φίλων του Αρη. Υπομονή, η οποία εκφράστηκε με διαρκή και δυναμική στήριξη στην ομάδα σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όλα τα πράγματα όμως κάνουν τον κύκλο τους, κι έχουν τα όρια τους.

Το έγραψα προσφάτως ότι η συνέχιση της συνεργασίας με τον Ακη Μάντζιο, αποτελεί μία ισχυρή ένδειξη ότι η διοίκηση του Αρη, έχει συμβιβαστεί με την ιδέα, ότι η ομάδα δεν μπορεί να χτυπήσει άλλη θέση στο Πρωτάθλημα, εκτός από την 5η.

Δε χρειάζεται μεγάλη συζήτηση για να οδηγηθούμε στην άποψη ότι οι «κίτρινοι» έχουν την μικρότερη οικονομική δυναμική σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο τα μπάτζετ είναι αριθμοί και όλα κρίνονται μέσα στις τέσσερεις γραμμές, ο Αρης θα πρέπει πάντα να παλεύει για να διεκδικεί τις πιθανότητες του.

 Και εκεί είναι η ένσταση της πλειονότητας του κόσμου του. Ότι ο Αρης λειτουργεί ερασιτεχνικά, επί σειρά ετών και εξανεμίζει τις πιθανότητες του. Και αυτό έχει να κάνει με την διοικητική κουλτούρα του κ. Καρυπίδη και όχι με το μπάτζετ που διαθέτει. Το ότι η ομάδα ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο με τον Τερζή στον πάγκο, το ότι δεν έκανε σοβαρή και επαγγελματική προετοιμασία, το ότι έχει τεράστια οργανωτικά προβλήματα και για το ότι τα τμήματα είναι υποστελεχωμένα, δεν ευθύνεται το μπάτζετ. Είναι καθαρά θέμα της διοικητικής πολιτικής και της ανωριμότητας του κ. Καρυπίδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 τα έσοδα της ΠΑΕ Αρης ήταν περίπου 12,5 εκατ. ευρώ. Η λογική του ποδοσφαίρου λέει ότι το ποσό είναι σημαντικό ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα αγωνιστικά αξιόπιστη και η ΠΑΕ να στελεχωθεί με τα αναγκαία στελέχη. 

Αντί αυτού η διοίκηση αναζητούσε επικοινωνιακά τεχνάσματα και μετακυλούσε σε εξωγενείς παράγοντες τις αποτυχίες. Συγχρόνως διέσυρε την αξιοπρέπεια του οργανισμού με πολιτικές και συμμαχίες που δεν κάνουν ούτε οι μικρομεσαίες ομάδες του Πρωταθλήματος.

Η τελευταία ανακοίνωση του Super 3, εκτός από απόδειξη ότι το οπαδικό κομμάτι του Αρη συνεχίζει να αφουγκράζεται τα όσα γίνονται στην ομάδα, επιβεβαιώνει και τα αντανακλαστικά του.

 Γράφει η ανακοίνωση, μεταξύ των άλλων: «Τους ζητήσαμε να δώσουν εξηγήσεις στον κόσμο, τόσο για τα οικονομικά της ομάδας όσο και για τις επερχόμενες κινήσεις. Δεν ζητήσαμε ποτέ ηχηρές μεταγραφές ή κινήσεις που δεν θα μπορούσε οικονομικά η ομάδα να υποστηρίξει.

 Αντιθέτως, ζητήσαμε σωστή λειτουργία και οργάνωση του σωματείου χωρίς εντυπωσιασμούς, αλλά με καθαρές πράξεις σωστής διαχείρισης». Σ’ αυτές τις λίγες γραμμές, αποτυπώνεται το τι απαιτεί ο κόσμος του Αρη από τη διοίκηση. Να ακολουθεί την αλφάβητο του ποδοσφαίρου και να μην την… παραβιάζει. Αλλωστε κανείς δεν απαίτησε από τον κ. Καρυπίδη να βγάζει «φωτιές από τα μάτια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.