Μίτσκοσκι: Προβοκάρει αποκαλώντας τα Σκόπια... «Μακεδονία»

Metrosport Team22 Ιουνίου 2024

Σε προβοκατόρικες ενέργειες φαίνεται πως προχωρά ο αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης που γίνεται στη Βουλή, ο αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE που προσπαθεί να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια, αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία» κι όχι όπως ορίζει η «Συμφωνία των Πρεσπών».

Μάλιστα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο Μίτσκοσκι αποκάλεσε όχι μια, αλλά τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», αποφεύγοντας σκόπιμα να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας.

Εκτός αυτό, ο Μίτσκοσκι σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην ανόρθωση της οικονομίας της χώρας και στην ανάπτυξη, ενώ σε ό,τι αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία.

Η συγκεκριμένη διαδικασία στη Βουλή της γειτονικής χώρας αναμένεται να να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (23/06) με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ. Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.