Λορέν Μορόν: O «killer» των «μεγάλων»

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2024

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαθανασίου

O Λορέν Μορόν σκόραρε εις διπλούν στο ματς με την Λαμία το περασμένο Σάββατο, χάρισε τους τρείς βαθμούς στην ομάδα του και αναρριχήθηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς στο Ελληνικό πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν με 6 γκολ σε 7 αγωνιστικές. Θέση οποία την γνωρίζει καλά μιας και την περσινή χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με τα 20 τέρματα τα οποία σημείωσε στην κανονική διάρκεια αλλά και στα πλει οφ. Δύο μέρες μετά ήρθε και το.... δώρο της ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Άρη που θα τον κρατήσει στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 2027.

Ο Ισπανός στράικερ ήρθε στην χώρα μας το καλοκαίρι του 2023 για λογαριασμό του Άρη και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις και τα γκολ τα οποία σημείωσε. Συνολικά με τα κιτρινόμαυρα έχει 27 γκολ και 4 ασίστ σε 52 εμφανίσεις.

Ενδιαφέρον αποτελεί το στατιστικό του 30χρονου επιθετικού κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό όπου μετράει 8 γκολ και 1 ασίστ.

Δείγμα του ότι μιλάμε για έναν επιθετικό ο οποίος δεν δυσκολεύεται να σκοράρει σε ντέρμπι και σε αγώνες υψηλού επιπέδου απέναντι στους διεκδικητές του τίτλου, πετυχαίνοντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις να κόψει την πορεία πρωταθλητισμού μερικών εξ αυτών.

Η ΑΕΚ αποτελεί το νούμερο ένα θύμα του έχοντας καταφέρει να την «εκτελέσει» 3 φορές. Από αυτές ξεχωρίζει το γκολ στην αναμέτρηση για τον θεσμό του Κυπέλλου τον περασμένο Ιανουάριο, όπου ισοφάρισε το σκορ σε 1-1 και έστειλε στη διαδικασία των πέναλτι την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Επόμενος στη λίστα είναι ο ΠΑΟΚ τον οποίο ο Λορέν Μορόν έχει αντιμετωπίσει 5 φορές, όλες για τον θεσμό του πρωταθλήματος. Έχει σκοράρει 2 φορές, έχει μοιράσει 1 ασίστ και μετράει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα κόντρα στους «ασπρόμαυρους». Στην πρεμιέρα των πλει οφ της περσινής περιόδου οι «κίτρινοι» κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από την Τούμπα χάρη σε γκολ του Μορόν με ωραία σεντερφορίσια κίνηση εντός περιοχής στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με τον Ολυμπιακό μετράει 2 τέρματα σε 5 αναμετρήσεις με την φανέλα του Άρη, ενώ τον έχει αντιμετωπίσει και μια ακόμη φορά κατά το παρελθόν με την φανέλα της Μπέτις για το θεσμό του Europa League την σεζόν 18/19. Γκολ Μορόν, ίσον βαθμοί για την ομάδα, μιας και με δικό του γκολ ο Άρης πήρε την ισοπαλία στην προτελευταία συνάντηση των δύο, για την 7η αγωνιστική των πλει οφ της περσινής περιόδου, στερώντας έτσι από τους ερυθρόλευκους 2 πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. 

Επιπλέον, με ωραία προβολή στον αέρα έδωσε την νίκη στον Άρη στο πρώτο ντέρμπι της φετινής σεζόν για τους Θεσσαλονικείς στο Κλ. Βικελίδης με αντίπαλο την ομάδα του Πειραιά.

Συμπληρώνοντας την τετράδα των μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο Παναθηναϊκός. Ο πρώτος σκόρερ της περσινής περιόδου, μπορεί να έχει σκοράρει μόνο μια φορά απέναντι στο «τριφύλλι», ωστόσο το συγκεκριμένο γκολ τον Νοέμβριο του 2023 στην εντός έδρας επικράτηση με 2-0, είναι δείγμα φορ «κυνηγού» που μυρίζεται τις φάσεις και μπορεί να προβλέπει το λάθος του αντίπαλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.