«Μία κροτίδα μπορεί να προκαλέσει διάτρηση τυμπάνου»

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 μίλησε για τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη και στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ο καθηγητής ΩΡΛ Γιάννης Κωνσταντινίδης. Γιατρός που μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα εάν ο παίκτης του Παναθηναϊκού υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό.

Ο κ. Κωνσταντινίδης στις δηλώσεις του υποστήριξε τα εξής: «Ειμαι φίλαθλος, δεν είδα πάντως τον αγώνα, δεν είδα τις φάσεις. Ακουσα ότι μία κροτίδα έπεσε δίπλα σε έναν ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Γενικά μη ζωντας την διαδικασία, μπορώ να πω ότι το ακουστικό τραύμα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε ένα άνθρωπο. Δημιουργεί μία βαρυκοία. Αυτό το χαρακτηρίζομε σαν μια διάσειση του λαβύρινθου. Αυτό καμία φορά μπορεί να προκαλέσει διάτρηση τυμπάνου ή καταστροφή του τυμπάνου».

  • Ζάλη μπορεί να έχει κάποιος μετά από ένα τέτοιο περιστατικό;

«Μπορεί να κάνει. Από άτομο σε άτομο εξαρτάται. Μπορεί να υποστεί και ζάλη ένας άνθρωπος. Η διάσειση, μπορεί να συνοδεύεται και από ίλιγγο. Μπορεί να έχει ίλιγγο ο ασθενής. Όμως εξαρτάται που έχει πέσει η κροτίδα».

  • Ενας νευροχειρούργος μπορεί να εξετάσει έναν ασθενή που τραυματίζεται από μία κροτίδα που πέφτει δίπλα του;

«Γενικά μπορεί να τον εξετάσει. Ένας γιατρός, έχει γενικές ιατρικές γνώσεις, αλλά όχι ειδικά. Η αξιολόγηση της ακοής σίγουρα δεν μπορεί να γίνει. Μία γενική όμως μπορεί να γίνει. Εγώ για παράδειγμα, δεν θα μπορούσα νευροχειρουργικά να εξετάσω έναν ασθενή. Το μήνυμα είναι, προσοχή από τον θόρυβο. Οι άνθρωποι γίνονται βαρήκοοι και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.