Μετά αναρωτιόμαστε πως έπαιρνε ο Ολυμπιακός πρωταθλήματα;

Metrosport Team04 Ιουλίου 2024

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ

Τρία στα τέσσερα πρωταθλήματα στην τετραετία Αυγενάκη!!! Τέσσερα χρόνια άντεξε ο αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο, να «καθοδηγείται», να ελέγχεται και ως ένα σημείο να διαμορφώνει την εξέλιξή του από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη! Από το 2019 έως το 2023 ο γνωστός ή φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη εξουσίαζε τον Ελληνικό αθλητισμό με πηγή την αποκαλυφθείσα νοοτροπία και λογική του. Κατά τη γνώμη μας όχι απλά δεν προσέφερε κάτι αλλά αντιθέτως στέρησε από όλους μας την ελπίδα μιας έστω κλιμακωτής προόδου στο χώρο. Διαπιστώσαμε οπισθοδρόμηση, ανικανότητα συνδιάλεξης, ανταλλαγής απόψεων και αντιληφθήκαμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να είναι ούτε παράγοντας μιας ομάδας. 

Κατά διαβολική σύμπτωση στα 4 χρόνια Αυγενάκη ο Ολυμπιακός πήρε 3 πρωταθλήματα! Δε χρειάζεσαι ούτε λίγκα ούτε ΕΠΟ όταν ένας υφυπουργός αθλητισμού είναι …κοντά σου! Από την άλλη πλευρά οι αγρότες και φυσικά οι κυβερνώντες το «πήραν» χαμπάρι πολύ πιο γρήγορα και τον εξοβέλισαν από το περιβάλλον τους.

Η αγροτιά έκανε υπομονή μόλις ένα χρόνο. Για τους ποδοσφαιρόφιλους το υφυπουργείο αθλητισμού αποτελούσε επί τετραετίας μια κωμικοτραγική κατάσταση η οποία ανά πάσα στιγμή, λόγω της ανικανότητας, θα μπορούσε να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες. Ο κόσμος του Αυγενάκη ήταν μόνο ερυθρόλευκος . Όπως αναφέρουμε παραπάνω η εξουσία ενός πολιτικού προσώπου που του έχει δοθεί σημαίνοντα θέση σ’ ένα υπουργείο πολιτισμού, είναι τεράστια. 

Ο Αυγενάκης επανειλημμένως έχει προχωρήσει σε δηλώσεις και πράξεις που γκρεμίζουν ακόμη και την απλή λογική με αποτέλεσμα τραγικό όχι τόσο για την κυβέρνηση όσο για τους ποδοσφαιρόφιλους της χώρας μας. Από το 2012 βουλευτής, αποσκίρτησε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πήγε σ’ αυτό που είχε ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη και είχε έδρα την Κρήτη που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Δε γνωρίζουμε τη γνώμη των συμπολιτών του αλλά δυστυχώς εμείς που είμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, για 4 χρόνια, διέλυε τη λογική στο μυαλό μας. 

Όταν αναφέραμε ή κατακρίναμε τον εν λόγω «κύριο» που χειροδίκησε σ’ έναν απλό μισθωτό υπάλληλο του αεροδρομίου είτε ελάχιστοι μας έδιναν σημασία είτε δεχόμασταν ακόμη και λεκτικές ή γραπτές «διορθώσεις» που επιθυμούσαν να τοποθετήσουν την ασπίδα της «άγνοιας» γύρω από το πρόσωπο Αυγενάκη. Χθες είδαμε στους δέκτες μας να χειρονομεί και να χαστουκίζει τον υπάλληλο του αεροδρομίου. Εάν δεν υπήρχε βίντεο να καταγράψει το απίστευτο γεγονός, είμαστε σίγουροι ότι θα αρνιόταν ότι βρέθηκε καν στο επίμαχο σημείο.

Σήμερα βλέπουμε το καταγεγραμμένο βίντεο, το χαστούκι και διαβάζουμε τη δήλωση του τέως υπουργού ότι είχε απλώς λεκτικό επεισόδιο: Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους. Είναι σίγουρο ότι θα τεθεί θέμα άρσης ασυλίας του από τη Βουλή. Η δήλωση του ιδίου; 

«Αυτά που έχουν γραφτεί, αυτά έχουν ειπωθεί περί χειροδικίες, περί θείων καταστροφών κλπ κλπ είναι υπερβολές, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Η δική μας πραγματικότητα είναι ότι κ. Αυγενάκη έδινες «σκαμπίλια» στο πρωτάθλημα για μια ολόκληρη τετραετία. Η υπόστασή σου αποκαλύφθηκε από τον ίδιο σου τον εαυτό, πολύ αργά όμως για το πρωτάθλημα της Ελλάδος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.