Ελλάδα-Ιρλανδία: Με σύμμαχο και την παράδοση

Γιώργος Μάντζιος13 Οκτωβρίου 2024

Σε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» (ελάχιστα εισιτήρια είχαν μείνει απούλητα και δεν αποκλείεται το «sold out» λίγες ώρες πριν την έναρξη), η Ελλάδα υποδέχεται την Ιρλανδία με στόχο την 4η συνεχόμενη νίκη στον όμιλο που θα την διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προερχόμενο από μια καταπληκτική εμφάνιση στο «Γουέμπλεϊ», έχοντας και έντονη συναισθηματική φόρτιση από τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, είναι έτοιμο να προσθέσει άλλους 3 βαθμούς στο ενεργητικό του.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κουλιεράκη που συμπλήρωσε κάρτες. Προπονήθηκαν Τσιμίκας και Κωνσταντέλιας, που ταλαιπωρήθηκαν από μια ίωση τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι παραμένει εκτός ο τραυματίας Ιωαννίδης.

Πάμε για δύο ή τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα

Ο Βλαχοδήμος θα διατηρήσει την θέση του κάτω από τα δοκάρια, με τον Ρότα δεξιά στην άμυνα και τον Ρέτσο να έχει προβάδισμα έναντι του Χατζηδιάκου για παρτενέρ του Μαυροπάνου, στις θέσεις των στόπερ. Στα αριστερά πολλά θα κριθούν από την ετοιμότητα του Τσιμίκα που αν είναι απολύτως καλά, θα πάρει την θέση του Γιαννούλη. Στη μεσαία γραμμή ο Κουρμπέλης θα διατηρήσει την θέση του στο βασικό σχήμα, με τον Μάνταλο να έχει προβάδισμα ως παρτενέρ του, στην θέση του Σιώπη. Από εκεί και πέρα ο Μπακασέτας στην θέση «10», ο Μασούρας δεξιά, ο Τζόλης αριστερά και ο Παυλίδης στην κορυφή της επίθεσης. Μακροχρόνια τα προβλήματα των Ιρλανδών από την άλλη.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Τσιμίκας – Μάνταλος, Κουρμπέλης – Μασούρας, Μπακασέτας, Τζόλης – Παυλίδης

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (4-2-3-1): Κέλεχερ – Ο΄Σι, Κόλινς, Ομομπαμιντέλε, Μπράντι – Κούλεν, Νάιτ – Ογκμπένε, Αζάζ, Σμόντικς – Φέργκιουσον


Με σύμμαχο και την παράδοση

Όσο για την προϊστορία, η αποψινή θα είναι η 7η φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, είτε σε επίσημο, είτε σε φιλικό επίπεδο. Συνολικά, η Ελλάδα έχει υπέρ της την παράδοση, με ρεκόρ 5-1-0 και με τη μοναδική ισοπαλία να είναι χωρίς σκορ στην Αθήνα σε ένα φιλικό 2002.

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι (2000), η Εθνική με γκολ του Βασίλη Λάκη (15') είχε επικρατήσει με 1-0 στο Δουβλίνο στα πλαίσια φιλικής αναμέτρησης. Με το ίδιο σκορ έληξε και το δεύτερο φιλικό δύο χρόνια αργότερα (2012) και με σκόρερ τον Χοσέ Χολέμπας.

Δέκα χρόνια αργότερα έλαβε χώρα το πρώτο επίσημο για τα προκριματικά του Euro 2024, με τη «γαλανόλευκη» να επικρατεί με 2-1 στην «OPAP Arena» (Μπακασέτας και Μασούρας οι σκόρερ) και με 2-0 στο Δουβλίνο (Γιακουμάκης και Μασούρας οι σκόρερ).

Τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο στάδιο «Aviva» με την γαλανόλευκη να επικρατεί 2-0, με σκόρερ τους Ιωαννίδη και Τζόλη.


Άπειρος ο Ολλανδός διαιτητής

Στο μεταξύ η UEFA όρισε έναν άπειρο Ολλανδό ρέφερι για το αποψινό παιχνίδι, που ανήκει στην Β΄ κατηγορία (σ.σ ουσιαστικά στην Γ΄, αφού από πάνω είναι η Α΄ κατηγορία και η κατηγορία Elite). Ο 32χρονος Ζοέι Κόι σφυρίζει στην μεγάλη κατηγορία της χώρας του από την σεζόν 2017-2018, αλλά σε εθνικό επίπεδο σφύριζε μέχρι σήμερα μόνο παιχνίδια των U17, U19 και U21. Λίγα είναι και τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο (7 πιο συγκεκριμένα τα τελευταία 2 χρόνια), ενώ φέτος σφύριξε το Σάμροκ Ρόβερς – Σπάρτα Πράγας για τα προκριματικά του Champions League και το Νόα – Ρουζόμπεροκ για τα προκριματικά του Europa Conference League.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.