Γενναίο rotation, με μπόλικο ρίσκο, αλλά για τον ΠΑΟΚ μετράει να κερδίζει...

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Σεπτεμβρίου 2023

Με ένα γκολ που έπεσε από τον ουρανό, αλλά και με δύο ζωγραφιές από τον Κωνσταντέλια και τον Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στα Γιάννινα, έβαλε στο σακούλι του τρεις βαθμούς και άφησε στη σκιά την... περίεργη εμφάνισή του, η οποία δεν ήταν και τόσο περίεργη αν σκεφτεί κανείς με ποια άμυνα έπαιξε και, γενικά, με ποια ενδεκάδα, μετά από το ματς στο Ελσίνκι και δύο ταξίδια που μεσολάβησαν. Ηταν ένα κράμα παικτών που ίσως ποτέ δεν θα ξαναβρεθούν να παίζουν μαζί (Κεντζιόρα - Νάσμπεργκ στόπερ με Ράφα Σοάρες αριστερά) και άλλων που είναι ακόμη σαφώς ανέτοιμοι (Μειτέ, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα). Γενναίο ροτέισον από τον Λουτσέσκου, με μπόλικο ρίσκο, αλλά οι τρεις βαθμοί κερδήθηκαν και αυτό έχει σημασία, απέναντι μάλιστα σε μια πολύ αξιόλογη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλός επιθετικά, χωρίς όμως πάλι να μπορεί να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες και... τραγικός αμυντικά. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς χωρίς καν να το προσπαθήσει, χάρη στην εύνοια της τύχης, δέχτηκε την ισοφάριση και κινδύνευσε άμεσα άλλες τρεις φορές, εξ αιτίας κυρίως του γεγονότος ότι κανείς παίκτης του δεν μάρκαρε αντίπαλο και κανείς δεν πηδούσε καν σε κάθε σέντρα ή κόρνερ των παικτών του ΠΑΣ. Κεντζιόρα και Νάσμπεργκ... δεν υπήρχαν στο ψηλό παιχνίδι, ο Ράφα Σοάρες ήταν ευάλωτος, οι αμυντικοί χαφ δεν βοηθούσαν ιδιαίτερα και έτσι, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού, φαινόταν κάποια στιγμή ότι είναι πιο πιθανό να δεχτεί παρά να πετύχει δεύτερο γκολ. 

Το πέτυχε, όμως, σε μια ωραία αντεπίθεση στον κενό χώρο, με τον Μπράντον να δίνει στον Κωνσταντέλια κι εκείνος να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πολύ ωραίο πλασέ. Οι δυο τους ήταν οι πρωταγωνιστές και στο 0-1. Η μπάλα “βρήκε” στον Μπράντον, στην επαναφορά από τον Κλέιμαν, στρώθηκε στα πόδια του Κωνσταντέλια και αμέσως μετά αναπαύτηκε στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας του ΠΑΣ. Ο Παμλίδης ήταν ο παίκτης που είχε πάρει ανενόχλητος κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και είχε ισοφαρίσει, ενώ ο ΠΑΟΚ τελείωσε αυτό το πρώτο ημίχρονο με μία μόνο καλή ευκαιρία, όταν σε άλλη αντεπίθεση ο Ντεσπόντοφ έκανε μια ντρίπλα και σούταρε για να πάει όμως η μπάλα πάνω στον Εραμούσπε και να καταλήξει κόρνερ.

Με μια ακόμη κοντινή κεφαλιά άουτ χωρίς καμία αντίδραση από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ μπήκε ο ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο, αποφασισμένος να κάνει το παν για την ισοφάριση. Οντως, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, κράτησαν οι παίκτες του περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που έδειξε να οπισθοχωρεί για να διαχειριστεί το προβάδισμά του. Πάντως, με την είσοδο του Κουλιεράκη αντί του Κεντζιόρα, συμμαζεύτηκε αμυντικά, δεν κινδύνευσε σε καμία άλλη περίπτωση μέχρι τη λήξη, ενώ βρήκε ελεύθερους χώρους και κατάφερε να τους αξιοποιήσει “καθαρίζοντας” το ματς με το τρίτο γκολ. 

Αφού ο Κωνσταντέλιας στάθηκε άτυχος και για μια μικρή λεπτομέρεια έχασε το χατ τρικ, ο Σαμάτα έγινε κάτοχος της μπάλας με ανοργάνωτη την άμυνα του ΠΑΣ, την άνοιξε ωραία στον Ζίβκοβιτς και εκείνος με ένα υπέροχο σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Μάλιστα, θα μπορούσε να γίνει και το 1-4, αν ο Τάισον, σε μια άλλη καλή αντεπίθεση, δεν ενεργούσε εγωιστικά και έδινε την μπάλα σε έναν από τους δυο ελεύθερους συμπαίκτες του, αντί να σουτάρει πάνω στον Κλέιμαν στην κλειστή γωνία του.

ΥΓ. Πολύ καλός ήταν ο Σαμάτα στο διάστημα που αγωνίστηκε. Εδωσε την ασίστ στον Ζίβκοβιτς, δημιούργησε ακόμη δύο επικίνδυνες καταστάσεις και, γενικά, κινήθηκε πολύ όμορφα με την μπάλα στα πόδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.