Με 12 ομάδες το Πρωτάθλημα Σάλας Α’ Κατηγορίας-FUTSAL SUPER LEAGUE

Metrosport Team02 Ιουλίου 2024


Στις 8 Ιουλίου θα γίνει η κλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σάλας Α’ κατηγορίας– FUTSAL SUPER LEAGUE.

Θα συμμετάσχουν οι ομάδες: 1. ΑΕΚ, 2. ΑΘΗΝΑ ’90, 3. ΑΣΕ Δούκα, 4. Ερμής Ζωγράφου, 5. Κόμπρα, 6. ΑΟ Κορυδαλλού ΑΟΔ, 7. Νέο Ικόνιο 8. Παναθηναϊκός, 9. ΠΑΟΚ. 10. Πήγασος Αγ. Παρασκευής, 11. Σαλαμίνα, 12. Τράχωνες Αλίμου.


Σε περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή εντός της προθεσμίας, ήτοι έως την ΔΕΥΤΕΡΑ 01/07/2024, τότε το σωματείο αυτό ΔΕΝ θα αναπληρωθεί από άλλο σωματείο. Όλοι οι αγώνες της Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL SUPER LEAGUE Θα διεξάγονται αποκλειστικά σε κλειστά γήπεδα. Οι μπάλες που θα χρησιμοποιούνται είναι Νο4 χαμηλής αναπήδησης (ΠΟΥΦ). 2. Εφόσον υπάρξει χορηγία μπάλας, αυτή θα λογίζεται ως η επίσημη μπάλα της Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη δημόσια κλήρωση που θα γίνει στις 08/07/2024, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ. 2. Οι αγώνες της Α’ κατηγορίας θα διεξάγονται ημέρα Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Η διάρκεια των αγώνων για την Α’ κατηγορία Ανδρών– FUTSAL SUPER LEAGUE ορίζεται σε 40’ λεπτά της ώρας καθαρός χρόνος, σε δυο ημίχρονα των 20’ λεπτών το καθένα. 9. Η διάρκεια της παράτασης στην τελική φάση (όπου χρειάζεται), ορίζεται σε δυο ημίχρονα των πέντε (5) λεπτών, καθαρός χρόνος, χωρίς ενδιάμεσο διάλειμμα. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος μετά την παράταση, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι, από πέντε (5) η κάθε ομάδα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: 1. Απαγορεύεται η συμμετοχή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (κλασικού ποδοσφαίρου) σε αγώνες Ποδοσφαίρου Σάλας. 2. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, ήτοι το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας (Δ.Α.Ι.), καθώς και την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ, η οποία από 31/07/2019 αποτελεί νόμο του κράτους και είναι απαραίτητη. 3. Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός της ίδιας ημέρας σε δύο (2) αγώνες του σωματείου του (διαφορετικές κατηγορίες). 4. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν μέχρι ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (14) ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα. Ελάχιστος αριθμός παικτών ανά ομάδα για να αρχίσει ένας αγώνας είναι ΤΡΕΙΣ (3). 5. Κατά τη διάρκεια του αγώνα επιτρέπεται απεριόριστος αριθμός αλλαγών μεταξύ των ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ (14) ποδοσφαιριστών. 6. ΑΘΛΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Κάθε σωματείο δικαιούται να έχει στην αποστολή του αγώνα (14άδα) τέσσερις αθλητές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα, Για να δικαιούται ένας αθλητής τη μοριοδότηση για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να είναι ενεργός ποδοσφαιριστής σε σωματείο ποδοσφαίρου σάλας, κατά την αγωνιστική περίοδο στην οποία θα κάνει χρήση των μορίων. Σε διαφορετική περίπτωση, η Γραμματεία της Ένωσης δεν θα δέχεται τη σχετική αίτηση. Θα ακολουθήσει δεύτερη φάση πλέι οφ και πλέι άουτ.



PLAY OUT ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ/ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9, 10, 11 & 12 της βαθμολογικής κατάταξης της Α’ ΦΑΣΗΣ, θα σχηματίσουν εκ νέου όμιλο και θα αγωνιστούν σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές – εντός/εκτός), κρατώντας τη βαθμολογία της Α’ ΦΑΣΗΣ, σύμφωνα με τον παρακάτω κλειδάριθμο (τα νούμερα αντιστοιχούν στις θέσεις που θα καταλάβει η κάθε ομάδα στη βαθμολογία της Α’ ΦΑΣΗΣ):


Από τον βαθμολογικό πίνακα που θα προκύψει μετά το πέρας της διαδικασίας των PLAY OUT ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ/ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις, θα υποβιβαστούν στη Β’ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL LEAGUE.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.