Ματίγια: «Όνειρο μου να έρθω ξανά στο Χαριλάου»

Metrosport Team30 Μαΐου 2024

Για τον τελικό Κυπέλλου που έχασε ο Άρης, το πλάνο του Μάντζιου και το μέλλον του μίλησε ο Χαβιέ Ματίγια στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Για τον τελικό του Conference League: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες. Οι δυο ομάδες ήταν νευρικές λόγω της σπουδαιότητας του παιχνιδιού και είχαν επικεντρωθεί στην άμυνα. Ο καλύτερος παίκτης ήταν ο Ελ Κααμπί. Ήταν μοναδικό αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός για το κλαμπ αλλά και για τους φιλάθλους του».

Για τον Μορόν: «Έχει κάνει φοβερή σεζόν. Η συμμετοχή του στη λειτουργία της ομάδας είναι σημαντική εκτός από τα γκολ που σημειώνει».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο τελικός που ήταν ένα παράξενο και τρελό παιχνίδι. Υπήρχαν τρεις αποβολές που άλλαξαν τα πλανα του προπονητή και την ψυχολογία των παικτών και ήταν δύσκολο να το διαχειριστούν οι ομάδες. Μπήκε το γκολ στο τελευταίο λεπτό. Εμείς περίμεναμε πολλά χρόνια και ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για αυτό και ίσως το στρες και η νευρικότητα έπαιξαν ρόλο καθώς δεν μπόρεσε να τα αποφύγει. Ήταν φυσιολογικό. Πρέπει να μπορέσεις να τα μετατρέψεις σε δημιουργική πίεση.

Αυτή η ομάδα προχώρησε στο θεσμό, απέκλεισε την ΑΕΚ. Πρέπει να αφήσει πίσω του ότι έγινε και θα πρέπει να επικεντρωθεί στο μέλλον γιατί θα έχει και άλλες ευκαιρίες».

Για το αν έπρεπε να παίξει πιο επιθετικά: «Μετά το παιχνίδι εύκολα λέγονται πράγματα. Η αλήθεια είναι διαφορετική γιατί ο Άρης πορεύτηκε με ένα πλάνο που του έδωσε νίκες σε όλη τη χρονιά, είχε χρόνο να δουλέψει πάνω σε αυτό και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το πλάνο που είχε ήταν το κατάλληλο».

Για το μέλλον του: «Έχω ακόμη ένα χρόνο και θα μείνω στην ομάδα. Είναι το όνειρο μου να έρθω στο Χαριλάου για να ζήσω αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα. Ελπίζω να με χειροκροτήσουν».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.