Μανδρίνος: «Αν ολοκληρωθεί το fly over, τότε το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι πιο προσβάσιμο»

Metrosport Team13 Νοεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, Ανδρέας Μανδρίνος, και μίλησε για την ανακοίνωση που έβγαλε η Ένωση Ξενοδόχων υπέρ του fly over.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Το σκεπτικό είναι πως στη Θεσσαλονίκη σπάνια γίνονται έργα, δεν θέλει πολλή σκέψη. Αν ολοκληρωθεί το έργο, τότε στη συνέχεια πολλά αυτοκίνητα θα περνούν εξωτερικά της Θεσσαλονίκης και το κέντρο θα είναι πιο προσβάσιμο. Η συνάντηση με τον κ.Μπίλια έγινε για να ενημερωθούμε και καταλάβαμε πως όταν ολοκληρωθεί, η κίνηση στο κέντρο θα μειωθεί. Οι τεχνικές μελέτες μιλάνε για ένα ποσοστό ΙΧ που δεν θα διασχίζουν τη Θεσσαλονίκη. 

Κομμάτι της μελέτης του fly over δίνει πρόσβαση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Σίγουρα η επιβάρυνση θα είναι για τέσσερα χρόνια στην πόλη, κανείς δεν έχει ζυγίζει τα πλήρη αποτελέσματα από τη πλήρη, λειτουργία του μετρό και τότε θα ξέρουμε πόσος κόσμος θα αφήσει το αυτοκίνητο σπίτι του για να πάρει το μετρό. 

Κάθε έργο έχει παράπλευρες απώλειες αλλά είμαστε ρεαλιστές και θέλουμε η Θεσσαλονίκη να προχωρήσει μπροστά. Ό,τι μπορεί να κάνει η πόλη θα πρέπει να το κάνει. Είναι και το θέμα του πάρκινγκ που πρέπει να βελτιωθεί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.