Λουτσέσκου: «Φέτος αρχίζουμε από το 0» - Οι μεταγραφές και η Χαρτς

Κώστας Πετρωτός30 Αυγούστου 2023

Με χαρακτηριστική έκφραση το «Όταν χτίζεις ένα σπίτι , δεν ξεκινάς από τη σκεπή», ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιέγραψε αυτό το χρονικό διάστημα στον ΠΑΟΚ, στο περιθώριο των συνεντεύξεων τύπου πριν τη σέντρα του αγώνα ρεβάνς του Δικεφάλου με τη Χαρτς αύριο (31/8) στο γήπεδο της Τούμπας.

Αρχικά για το αν ανησυχεί για το παιχνίδι της Πέμπτης: «Ανησυχία υπάρχει πάντα όπως πριν από κάθε παιχνίδι. Όσο αφορά την προετοιμασία του παιχνιδιού βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο, έχουμε βελτιωθεί πολύ από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πρέπει να παρουσιαστούμε με την ίδια πειθαρχία όπως από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν και να κάνουμε αυτά που πρέπει για να προκριθούμε».

Για την αλλαγή της ομάδας στο ψυχολογικό της κομμάτι σε σύγκριση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο: «Δεν ξέρω τι να σας πω σε μερικές λέξεις. Αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Πρώτα από όλα ότι έγινε πέρυσι έχει τελειώσει. Φέτος ξεκινάμε από το μηδέν. Μέχρι το τελευταίο ματς της σεζόν κουβαλούσαμε μια δύσκολη χρονιά οπότε μας επηρέαζε. Δεύτερον έχουν αλλάξει κάποια χαρακτηριστικά της ομάδας. Έχει προστεθεί προσωπικότητα, υπάρχει αυτοπεποίθηση. Υπάρχει νέος αέρας. Τρίτον, νομίζω πως το γκρουπ είναι πιο έτοιμο φέτος, ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτήσει εμπειρία από πέρυσι και μπορούν να ταιριάξουν καλύτερα με αυτούς που έρχονται τώρα το καλοκαίρι. Τέταρτον, θέλουμε να εστιάσουμε πολύ στην ενέργεια των παικτών, στη θέληση, να πηγαίνουμε ουσιαστικά ανά τρεις μέρες παιχνίδι με παιχνίδι. Με αυτήν την φιλοσοφία θέλουμε να προχωράμε».

Αναφορικά με την πίεση που υπάρχει και το πως επηρεάζει αυτό τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τη Χαρτς: «Πιστεύω πως και οι δυο ομάδες έχουν πίεση αυτή τη στιγμή. Όταν πας να παίξεις ένα παιχνίδι που δίνει πρόκριση σε ευρωπαϊκούς ομίλους πάντα υπάρχει πίεση. Πίεση σε μας που ξεκινάμε με προβάδισμα. Πίεση στη Χαρτς που ξεκινάει κυνηγώντας το σκορ. Σε μας τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου οι ίδιοι μας βάζουμε αυτήν την πίεση γιατί θέλουμε να πετύχουμε. Είναι προφανές πως εμείς βρισκόμαστε λίγο πιο μπροστά με στο σκορ του πρώτου αγώνα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει πίεση σε κάποιον από τους δυο».

Ενώ για τον μεγαλύτερο κίνδυνο που υπάρχει, ανέφερε: «Δεν πιστεύω ότι η ομάδα μου πιστεύει ότι έχει τελειώσει η πρόκριση. Πιστεύω ότι ξέρουν καλά οι ποδοσφαιριστές τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν την πρόκριση. Η Χαρτς ενδεχομένως να αλλάξει το παιχνίδι της ή το σύστημα της, αλλά στο ποδόσφαιρο μια ομάδα συνήθως έχει μια ταυτότητα οπότε ξέρουμε πως να περιμένουμε την Χαρτς και τι πρέπει να κάνουμε για να προκριθούμε. Κλείνοντας όμως, το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο με ότι αυτό συνεπάγεται».

Για τον Νάρεϊ που αποχώρησε και το πως θα διαχειριστεί για τα δυο επόμενα ματς τις θέσεις των εξτρέμ : «Έχουμε μόνο ένα παιχνίδι, τίποτα περισσότερο! Είμαστε αφοσιωμένο σε αυτό το ματς με την Χαρτς, να πάμε στην μάχη και να πάρουμε την πρόκριση. Θα πρέπει να είναι αρκετοί οι τέσσερις παίκτες και αν δεν ειναι αρκετοι, θα πρέπει να ειναι! Να πάμε έτοιμοι στην μάχη και να τα δώσουμε, θα πάμε με όσους παίκτες έχουμε εδώ διαθέσιμους».

Για το αν υπάρχει έστω ένα μικρό αίσθημα ικανοποίησης για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι : «Δεν ειναι μόνο ένα πρόσωπο που κάνει μια καλή δουλειά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται σε μια καλή δουλειά. Πιστεύω ότι όλοι, από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο που εργάζεται γύρω από την ομάδα, μας στηρίζουν με έναν πολύ καλό τρόπο. Είμαστε ικανοί όλοι μαζί να χτίσουμε μια πολύ καλή αυτοπεποίθηση. Όλοι έχουν συμβολή για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο. Νομίζω ότι αυτό συνετέλεσε στην μέχρι τώρα πορεία, αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι να διατηρήσουμε αυτό το ίδιο πνεύμα. Επιμένω και αναφέρω συνέχεια στο «παιχνίδι με παιχνίδι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.