Τερίμ: «Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα και θα το αποδείξουμε»

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να αλλάξει τον άνθρωπο στην άκρη του πάγκου και έδωσε τα κλειδιά στον Φατίχ Τερίμ. 

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκανε ταξίδι αστραπή στην Τουρκία, συμφώνησε με τον έμπειρο τεχνικό, του έδωσε ό,τι ήθελε ζητώντας του τον τίτλο. Ο Φατίχ Τερίμ παρουσιάζεται από την ΠΑΕ και αναμένεται να παρουσιάσει το πλάνο του για να επιστρέψει το «τριφύλλι» στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στην πρώτη του τοποθέτηση, είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ σε μία πολύ καλή ομάδα. Ξέρω ότι ήρθα σε πολύ μεγάλη ομάδα. Όλα εξελίχθηκαν πάρα πολύ γρήγορα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στην Αθήνα. Κάναμε μία συνάντηση με τον κύριο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη που ήταν πολύ σύντομη. Να πάμε καλύτερα την ομάδα, ως μία μεγάλη οικογένεια, για να γράψουμε μία καινούργια ιστορία και θα προχωρήσουμε τον στόχο μας».

Και συνέχισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Ιβάν που μου άφησε μία πολύ καλή ομάδα. Όμως στο ποδόσφαιρο πρέπει κάποιες φορές να δούμε τους δρόμους μας. Τον ευχαριστώ για τα καλά λόγια που έχει πει για μένα. Για το σημείο που πρέπει να πάμε τον Παναθηναϊκό πιο πέρα. Το καλύτερο θα είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα δώσουμε τα πάντα για να το κάνουμε αυτό. Θέλω πάρα πολύ να ακούσω τη μουσική του Τσάμπιονς Λιγκ στο γήπεδό μας. Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία στο παιχνίδι. Δεν είναι και το πιο εύκολο σε λίγο χρονικό διάστημα να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζαμε αλλά θα δούμε πώς μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Αλλά θα τα καταφέρουμε. Έχουμε πολύ σύντομα αγώνες, στις 3 και 7 Ιανουαρίου. Έχω μία φιλοσοφία πως αν είσαι σε μεγάλη ομάδα πρέπει να έχετε στόχο όλα τα κύπελλα που υπάρχουν. Μπορείτε να χάσετε ή να κερδίσετε αλλά πάντα πρέπει να έχετε στόχο όλα τα κύπελλα. Το συντομότερο θα προσπαθήσω να περάσω τη δική μου φιλοσοφία στην ομάδα, με πιο γρήγορο ρυθμό, περισσότερο press, να έχουμε το κοντρόλ και να κάνουμε περισσότερες πάσες. Αυτή είναι η φιλοσοφία του ποδοσφαίρου που έχω».

Για την προοπτική μεταγραφική ενίσχυσης, είπε: «Από 1η Γενάρη ξεκινάει το διάστημα των μεταγραφών. Με τον τεχνικό διευθυντή, τον Γιάννη που είναι μαζί, συζητάμε αυτά τα θέματα. Αν θα υπάρχει κάτι που ενδιαφερόμαστε, είναι καλύτερο να το ακούσετε από εμάς. Εμείς θα πούμε την αλήθεια. Κάνουμε συζητήσεις, δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Υπάρχει ένας λόγος γι' αυτό το πράγμα: πριν να γνωρίσω την ομάδα και να γνωρίσω τους παίκτες, δεν θέλω να κάνω καμία μεταγραφή. Εμπιστεύομαι τους παίκτες. Έχουν περάσει μόλις τρεις μέρες. Γι' αυτό όλες τις πληροφορίες τις παίρνω από τον κ.Γιάννη (Παπαδημητρίου). Γι' αυτό μην ανησυχεί κανείς, αν δούμε ότι χρειαζόμαστε κάποιον παίκτη. Έχουμε στα στόπερ δύο τραυματισμούς, έχει συμβεί να βάλουμε τους παίκτες σε άλλες θέσεις. Άμα δούμε ότι υπάρχει ανάγκη, θα ζητήσουμε και θα δούμε τι υπάρχει γι' αυτό. Δεν υπάρχει χώρα στις μεταγραφές. Είτε από την Τουρκία, είτε αλλού. Αν έχουμε ανάγκη, θα προχωρήσουμε. Ο Μπελχαντά είναι πολύ σημαντικός παίκτης, αλλά απ' ό,τι ξέρω έχει συμφωνήσει ήδη, θα πάει στο Κατάρ. Αλλά για πρώτη φορά θέλουμε να δούμε την ομάδα μας, ποιους χρειαζόμαστε. Να δώσω κι εγώ το "ραπόρτο" μου, ποιους θέλουμε να κρατήσουμε και ποιους όχι».

Ο Τερίμ αναφέρθηκε στον στόχο του Παναθηναϊκού, την κατάκτηση του Πρωταθλήματος: «Έχω εμπειρία για να παίρνω πρωταθλήματα. Δεν θα είναι ποτέ εύκολο. Ήρθα εδώ για μεγάλες προκλήσεις. Για να γράψω ιστορία. Έχουμε πολλή καλή ομάδα και το ίδιο σκεπτικό με τον πρόεδρο μπορώ να πω. Αν θέλεις να είσαι νικητής, πρέπει να σκέφτεσαι σαν νικητής. Γι' αυτό τον λόγο κι εμείς θα κάνουμε το εξής: θέλω πάρα πολύ να πάρω το πρωτάθλημα και το νιώθω σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αύριο το βράδυ ο προπονητής και όλοι στην ομάδα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί, θα κάνουμε ένα μίτινγκ. Σκέφτομαι ότι η ομάδα είναι μία πολύ μεγάλη οικογένεια. Για να πάρουμε το πρωτάθλημα χρειαζόμαστε αυτή την οικογένεια. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στους οπαδούς μας λείπει και τι θέλουν. Γι' αυτό θα δουλέψουμε πολύ σκληρά. Θα δούμε τι μας χρειάζεται και θα το φτιάξουμε πάρα πολύ γρήγορα. Θα τη δείτε κι εσείς αυτή την αλλαγή. Σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που ήμουν μαζί τους, το είδα και στους παίκτες μας ότι θέλουν να ζήσουν αυτό το πράγμα, να πάρουν το πρωτάθλημα. Στην Τουρκία δεν υπάρχει σχεδόν χρονιά που δεν πήρα πρωτάθλημα. Όσες φορές κι αν πάρετε το πρωτάθλημα, πάντα έχεις δίψα για να το πάρεις. Ξέρω πολύ καλά τι θέλουν οι οπαδοί μας, να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και ο πρόεδρός μας το εξήγησε πολύ καλά αυτό».

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για το ελληνικό Πρωτάθλημα και τους άμεσους αντιπάλους της ομάδας του: «Ξέρω καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, το παρακολουθώ αρκετό καιρό και βλέπω τις άλλες ομάδες. Σέβομαι τους αντιπάλους, γενικά 4 ομάδες πηγαίνουν για τον τίτλο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Η ομάδα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ευρώπη είμαστε εμείς και θέλουμε να επιστρέψουμε σε αυτό. Το σύστημα των playoff είναι ανάμεσα σε 6 ομάδες αλλά κυρίως 4 διεκδικούν τον τίτλο. Είναι πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να μπεις με πλεονέκτημα και τελικά να το χάσεις. Γνωρίζω τους προπονητές των άλλων ομάδων και τους σέβομαι. Αλλά ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και θα το αποδείξουμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν και η προτεραιότητά μας θα είναι να παίζουμε καλά στο γήπεδο, άσχετα από το αποτέλεσμα. Θα γίνουμε μια ομάδα που δεν τα παρατάει και θα δίνει μάχες διαρκώς στο γήπεδο».

Για το τι τον έφερε στον Παναθηναϊκό, ο Τούρκος προπονητής είπε: «Έχω παραπάνω από 30 τίτλους. Μόλις συζητήσαμε με τον κ. Αλαφούζο, μου εξήγησε καλά τι περιμένει από μένα και ποιος θα είναι ο στόχος μας. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καλή χημεία και σεβασμό. Και γι' αυτό τον λόγο, όπως είπα και στο ντοκιμαντέρ μου, ήρθα για να γράψω μια ιστορία. Είχα πολλές προτάσεις από τη Μέση Ανατολή, όπου όλοι πάνε πλέον, αλλά δεν τις δέχθηκα. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και με το κάθε άτομο που δουλεύει στην ομάδα αλλά και τους οπαδούς πρέπει να γίνουμε ένα για να πάμε μπροστά».

Ο Τερίμ μίλησε ακόμη για τον προκάτοχο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Είναι πολύ σημαντική η αγάπη του Παναθηναϊκού προς τον κύριο Γιοβάνοβιτς. Δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό για έναν προπονητή που έδωσε τόσα πράγματα από το να τον σέβονται και να τον αγαπούν, το βρίσκω πολύ λογικό και αυτό ήταν που έπρεπε να γίνει από πλευράς τους. Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα ως αντίπαλος και αγαπώ πολύ τη χώρα, έρχομαι συχνά το καλοκαίρι. Είναι μια καινούργια πρόκληση για μένα αλλά είναι πολύ σημαντικό να πούμε σωστά την ιστορία. Έχουμε 14 χρόνια να πάρουμε το πρωτάθλημα, το ίδιο είχε γίνει στη Γαλατάσαραϊ όταν είχα πάει και τώρα τους έχει περάσει όλους. 14 χρόνια είναι πολλά. Ευχαριστώ πολύ για τον σεβασμό και την αγάπη που έχετε προς εμένα, αλλά το σημαντικό είναι να κοιτάμε το αποτέλεσμα και το τι έχουμε καταφέρει. Εδώ ήρθα για να πάρω το πρωτάθλημα και έχω τη δική μου φιλοσοφία, αλλά αυτό που έδειξαν οι οπαδοί στον Γιοβάνοβιτς ήταν πολύ ωραίο. Χθες βράδυ μου άρεσε η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, θα πηγαίνω συχνά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.