Λατινοπούλου: «Μάθετε επιτέλους ποιοι είναι πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες»

Metrosport Team24 Ιουνίου 2023

Μέσα από ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου, πρόεδρος του κόμματος Φωνή Λογικής, θέλησε να εξηγήσει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των όρων , μετανάστης, λαθρομετανάστης και πρόσφυγας, επισημαίνοντας πως έχει τραβήξει πολύ... σπέκουλα για το εν λόγω θέμα.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Επειδή έχει τραβήξει πολύ το αστείο με αυτή τη σπέκουλα σχετικά με τον λαθρομετανάστη και αν πρέπει να τους λέμε λαθρομετανάστες πάμε να ξεχωρίσουμε τις κατηγορίες, πρόσφυγας, μετανάστης και λαθρομετανάστης.

Για να τελειώνουμε μια και καλή μ’ αυτό το θέμα.

Πρόσφυγες είναι αυτοί που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες και οι οποίοι σταματάνε στην πρώτη ασφαλή χώρα που θα βρουν. Πρόσφυγες, πχ. ήταν οι παππούδες μας, οι οποίοι έφυγαν κυνηγημένοι από τη Μικρά Ασία και ήρθαν εδώ.

Μετανάστες νόμιμοι, οικονομικοί μετανάστες είναι επίσης τα αδέλφια μας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας, οι συγγενείς μας, αυτοί που φεύγουν εν έτει 2023 από την Ελλάδα και πηγαίνουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο μέλλον, καλύτερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς, έχοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Οικονομικοί, νόμιμοι μετανάστες ήταν οι παππούδες μας, οι οποίοι έφυγαν από την Ελλάδα και πήγαν στη Γερμανία ή την Αμερική, για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά είχαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους και μπήκαν νόμιμα από τις νόμιμες πύλες τις εκάστοτε χώρας.

Λαθρομετανάστες είναι αυτοί που μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας με το έτσι θέλω. Αυτοί είναι λαθρομετανάστες, μπαίνουν παράνομα, παραβιάζοντας τα σύνορα της χώρας. Γι’ αυτό και λέγονται λαθρομετανάστες. Γι’ αυτό και δεν έχουν καμιά σχέση με τις άλλες δυο κατηγορίες.

Επιτέλους, ας το εμπεδώσουμε για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις σωστές λέξεις, οι οποίες έχουν συγκεκριμένο νόημα και έννοια.

Μάθετε επιτέλους να τα ξεχωρίζετε, για όνομα του θεού, τρεις λέξεις. Φτάνει!», σημείωσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.