Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Θετικό το αποτύπωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Metrosport Team09 Αυγούστου 2024

Θετικό χαρακτήρισε το αποτύπωμα της Ελληνικής παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κυριάκος Γιαννόπουλος. Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (Κ.Ο.Ε.) μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στις 10 χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών αθλητών του υγρού στίβου.

Για την αποτίμηση της παρουσίας των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε«Θα έλεγα ότι δεν είναι μόνο η κολύμβηση, όλα τα παιδιά έδωσα τον καλύτερο εαυτό τους. Θέλω να τους ευχαριστήσω, όπως και τους προπονητές τους. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι μικρό πράγμα. Είδαμε μεγάλους αθλητές από μεγάλες χώρες να μην παίρνουν την πρόκριση. Έτσι η συμμετοχή είναι από μόνη της πολύ σημαντική. Οι Αγώνες συνεχίζοντας ως την Κυριακή. Ο Άλκης Κυνηγάκης έδωσε σήμερα έναν πολύ μεγάλο και παλικαρίσιο αγώνα σε δύσκολες συνθήκες για όλους και ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές που προκρίθηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Έχω την εντύπωση με την επιτυχία του Αποστόλου Χρήστου το αποτύπωμα είναι θετικό και όλη αυτή η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων είχε καλό αποτέλεσμα».

Για τη συνολική προσπάθεια των τελευταίων ετών στην ΚΟΕ«Οι διακρίσεις δίνουν κίνητρο για να συνεχίσουμε. Αυτά τα 3,5 χρόνια, σχεδόν 42 μήνες που είμαστε διοίκηση στην Ομοσπονδία, είχαμε τόσες διοργανώσεις όσες ποτέ στο παρελθόν. Μεταφέρθηκαν αγώνες από την Πανδημία, είχαμε 2 Ολυμπιακούς αγώνες, 3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 2 Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Μετέχουμε ανελλιπώς με όλες τις ομάδες και τους αθλητές μας στην Ευρώπη και στον Παγκόσμιο χώρο. Είμαστε μια χώρα που κάνει βήματα προόδου στον υγρό στίβο. Στον υγρό στίβο με 45 αθλητές, είμαστε μέσα στις 10 μεγαλύτερες χώρες σε αριθμό συμμετοχών. Αυτό από μόνο του λέει πολλά και έχει λογική εξήγηση: Μια νέα Ομοσπονδία με περισσότερη ενέργεια, νέες ιδέες, κοντά σε προπονητές και αθλητές με προγράμματα που είχαμε πει πως θα εφαρμόσουμε και το κάναμε μέχρι το τελευταίο και θα μας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε με ακόμα καλυτέρα αποτελέσματα».

Για τη δική του αγωνιστική εμπειρία στο παρελθόν και το ρόλο του πλέον«Είχα την τύχη και την ευτυχία να μετάσχω σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα από διαφορετικό πόστο και από την εμπειρία της αθλητικής μου παρουσίας προσπαθώ να δώσω με τους αξιόλογους συνεργάτες που έχω δίπλα μου, στους προπονητές και τους αθλητές, αυτά που μας έλειψαν εμάς. Μας έλειψαν όχι γιατί υπήρχε σκοπός να μας λείψουν, αλλά δεν υπήρχε γνώση και τεχνογνωσία του τότε. Υπάρχει εξέλιξη στον αθλητισμό, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να τα ενσωματώσουμε, έχουμε πάει πολύ καλά και ευελπιστώ πως θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο».

Για το μήνυμα που έστειλε στους αθλητές πριν τους Αγώνες και ποιο θα στείλει μετά:

«Αυτό που ευχόμαστε στους αθλητές μας είναι να έχουν υγεία. Να γνωρίζουν κάτι: Αυτή η ομοσπονδία δε θα είναι μόνο δίπλα τους στα πανηγύρια, αλλά και στην κακή τους στιγμή. Υπάρχουν κακές μέρες στον αθλητισμό, το γνωρίζουμε πολύ καλά και κυρίως εκεί θα είμαστε δίπλα τους, όταν έχουν την ανάγκη μας περισσότερο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.