Κούτσης: «Καλύτερος ο Τζίμας από τον Σαμάτα»

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κούτσης και μίλησε για τον Στέφανο Τζίμα που πιθανόν να ξεκινήσει στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Παράλληλα, σχολίασε και την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των γηπέδων και για το ότι οι ελληνικές ομάδες αρχίζουν να κάνουν στροφή στους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Αρχικά ο Γιώργος Κούτσης απάντησε στο γιατί δεν κάνουν μεταγραφές οι ομάδες κορυφής πλην του Ολυμπιακού: «Προφανώς μπορεί να έχουν αξιολογήσει το ρόστερ και να λένε δε χρειαζόμαστε άλλον παίκτη, είμαστε καλά, μας εξυπηρετεί και μπορεί να ανταπεξέλθει στη συνέχεια. Το άλλο είναι αν όταν πάρεις έναν παίκτη είναι το πόσο βαθιά θα βάλεις το χέρι στην τσέπη και επίσης αν θέλει και ο παίκτης να έρθει στην Ελλάδα. Εμείς δεν γνωρίζουμε αν έχει μιλήσει κάποια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και να αρνούνται να έρθουν στην Ελλάδα με όσα έχουν γίνει δεν είναι και το καλύτερο για έναν παίκτη με εξέλιξη».

Για τα κλειστά γήπεδα: «Αυτή η απόφαση είναι λανθασμένη, δεν μπορεί να τιμωρείς όλες τις ομάδες, τον κόσμο και την προσπάθεια των παραγόντων. Το ποδόσφαιρο είναι προϊόν θεάματος. Ευθύνες έχουν όλοι αλλά πόσοι πιστεύουν ότι με το με τα μέτρα που έλαβαν θα σταματήσει η βία και δε θα υπάρξει άλλο γεγονός. Αντί να απολαμβάνουμε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα που όλες οι ομάδες προσπαθούν να πάρουν τίτλο, είτε Πρωτάθλημα είτε Κύπελλο, και εμείς φοβόμαστε μην υπάρξει άλλο επεισόδιο ενώ θα έπρεπε να συζητάμε μόνο για τα αγωνιστικά που είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς μπαίνουμε σε διαδικασία να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο».

Για το ότι ο Τζίμας πιθανόν να παίξει βασικός με τον ΠΑΣ: «Ο όρος πειραματισμός αφορούσε μόνο στην περίπτωση του Τζόλη. Ήταν ένα νέο παιδί, ταλαντούχο, που μπήκε στα βαθιά και κολύμπησε. Το σωματείο τον πούλησε και επωφελήθηκε. Ο ΠΑΟΚ πανευρωπαϊκά έχει δώσει το σύνθημα ότι βγάζει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μέσω των ακαδημιών του. Τα νέα παιδιά ανταποκρίνονται στις ευκαιρίες και είναι το μέλλον του σωματείου. Δεν είναι ρίσκο να προσπαθήσει να καθιερώσει τον Τζίμα, τον θεωρώ πιο καλό από τον Σαμάτα. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, είτε είσαι 17 είτε 38 αν δεν είσαι καλός θα σε αποβάλλει το ίδιο το άθλημα».

Για το ότι οι ελληνικές ομάδες αρχίζουν να στρέφονται ξανά στους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Είμαι υπέρ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα με το 90% των ρόστερ να αποτελούνται από ξένους. Άρα δεν μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά για ένα ποδόσφαιρο που παίζεται στην Ελλάδα. Να δώσουμε προτεραιότητα στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και να έρχονται ξένοι που κάνουν τη διαφορά όπως ο Τάισον και ο Ζίβκοβιτς. Εδώ ήρθαν εκατοντάδες ξένοι που δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να δώσουν. Ο κορυφαίος ξένος θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και με τη νοοτροπία του μπορεί να βοηθήσει και τους νέους Έλληνες παίκτες. Στεναχωριέμαι όταν σε μια ελληνική ομάδα δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας».

Για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό: «Εκτιμώ ότι θα είναι παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Και οι δυο ομάδες δεν είναι ελκυστικές όπως πέρσι. Θεωρώ ότι θα έρθει ισοπαλία και δεν βλέπω και πολλά γκολ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.