Κώστας Ζουράρις στο Metropolis 95.5: «Ο Γερμανός χρηματίζεται ακριβότερα, ο Έλληνας φθηνότερα»

Metrosport Team21 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Ζουράρις πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στους λομπίστες της Ε.Ε, εξηγώντας τι κάνουν, την αμοιβή τους αλλά και την υπόθεση διαφθοράς που εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Τι είναι οι λομπίστες: «Βεβαίως τους ξέρω πριν μπει η Ελλάδα στην Ε.Ε. ήδη από το 67' που ήμουν στο Παρίσι και είχα επαφές με τέτοιους ανθρώπους στις Βρυξέλλες. Τότε τους λέγαμε διαδρομιστές. Είναι αυτοί που βρίσκονται στον διάδρομο του Ευρωκοινοβουλίου και επηρεάζουν τους υπουργούς των κρατών για να περάσουν τα συμφέροντα τους επ' αμοιβή. Μάλιστα υπάρχουν 23-25 χιλιάδες καταγεγραμμένα τέτοια λόμπι. Πρόκειται για την επισημοποίηση της ανηθικότητας».

Για την αμοιβή τους: «Ανάλογα το τι επιρροή έχεις εσύ όταν είσαι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Γερμανός χρηματίζεται ακριβότερα, ο Έλληνας φθηνότερα».

Για την παρουσίαση του βιβλίου του «Ελληνοδρόμιο»: «Είναι για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Αφορά πολιτική εξορία και προσφυγιά». 

Για την υπόθεση της Καϊλή: «Εγώ είχα και μαθητές, υπαλλήλους στις Βρυξέλλες. Δεν μπορώ να βάλω το χέρι στην καρδιά και για τους δικούς μου φοιτητές για το αν χρηματίστηκαν ή όχι».   

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.