Πολλά προβλήματα και... καρκίνο επιφυλάσσει σε συνολικά 20.000 άτομα ετησίως ένα από τα πιο δημοφιλή ταϊλανδέζικα πιάτα.
Ο λόγος για το koi pla, το οποίο αποτελείται από κιμά ωμού ψαριού αλεσμένο με βότανα, μπαχαρικά και χυμό λεμονιού και τρώγεται από πολλούς Ταϊλανδούς καθημερινά.
Μάλιστα, το εν λόγω ωμό ψάρι προκαλεί στους ανθρώπους θανατηφόρο καρκίνο του ήπατος, εξ αιτίας των παρασιτικών πλατυσκωλήκων που ζουν μέσα στα ψάρια.
Τα παράσιτα είναι ενδημικά στα ψάρια του γλυκού νερού στην περιοχή του Mekong, και πιστεύεται ότι το Isaan έχει την υψηλότερη καταγεγραμμένη περίπτωση χολαγγειοκαρκινώματος, ή καρκίνου των χοληφόρων οδών, στον κόσμο, λόγω της μεγάλης κατανάλωσης του ωμού ιχθυάλευρου.