Κι όμως μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη!

Metrosport Team26 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Στην Κωνσταντινούπολη ο Δικέφαλος του Βορρά θέλησε να δείξει και να επιδείξει ότι έχει τις αγωνιστικές δυνατότητες να κοντράρει την μεγαλύτερη ομάδα των Τούρκων, τη Γαλατασαράι. Μπροστά σε 50.000 οπαδούς της Γαλατά και 2.500 ΠΑΟΚτσήδες ο ΠΑΟΚ, όπως και όλοι οι φίλαθλοι του, επιθυμούσαν το τελευταίο γράμμα της ονομασίας της ομάδας , το «Κ» (Κωνσταντινουπολήτες) να συναντήσει το ασπρόμαυρο όνειρο και να «φέρει» ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα. 

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες του ματς δεν ήταν με το μέρος του. Παρά το γεγονός ότι η Γαλατά έχει παίκτες αξίας πολλών εκατομμυρίων, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απομακρύνει το μέγεθος τους από το χορτάρι και να την κοντράρει στα ίσια. Αν και είναι γνωστό ότι ακολουθεί ντέρμπι με το Άρη, είδαμε τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου να τα δίνουν όλα στο πρώτο και δεύτερο ημίχρονο μέχρι να εξαντληθούν. 

Έτσι η κούραση αλλά και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε ορισμένες φάσεις, έδωσαν τη δυνατότητα στους παίκτες της Γαλατά να πετύχουν το 2-1 σ΄ ένα ακόμη κρίσιμο χρονικό σημείο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο Λουτσέσκου κατέβασε την ομάδα που όλοι περιμέναν. Τα πρώτα είκοσι λεπτά θεωρούνταν ως τα πιο επικίνδυνα. Όμως συνέβη, αγωνιστικά, κάτι το αρκετά διαφορετικό. 

Ο Δικέφαλος ήλεγχε με καλά μαρκαρίσματα και πολύ τρέξιμο την Τούρκικη ομάδα. Ευκαιρίες μεσαίου μεγέθους είδαμε και από τις δυο πλευρές. Γενικά υπήρχε η εντύπωση ότι και οι δυο ομάδες είχαν την δυνατότητα και την ικανότητα να σημειώσουν τέρμα. Όσο περνούσε ο χρόνος και κυρίως στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, ο ΠΑΟΚ μοιάζει να χάνει τον έλεγχο των μαρκαρισμάτων. 

Ο Ότο κάνει αρκετά λάθη, αλλά και η οπισθοχωρημένη ομάδα δεν φαινόταν να διαθέτει την αμυντική διαύγεια των πρώτων λεπτών. Για ένα δεκάλεπτο από το 30’ έως το 40’ η ομάδα φάνηκε να χάνει τα μαρκαρίσματα και εξαιτίας αυτού η Γαλατά κάνει τις δυο πιο μεγάλες τις ευκαιρίες. Μπορεί να έφτασε τις 14 τελικές αλλά μόνο οι 3-4 ήταν οι επικίνδυνες.

Και ενώ όλοι περίμεναν τον διαιτητή να σφυρίξει τη λήξη ο Κωνσταντέλιας βγαίνει μόνος, πλασάρει καλά αλλά διώχνει με εκπληκτικό τρόπο με το χέρι ο Γκιουνάι. Εκεί μπορούσε να αλλάξει η εξέλιξη του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο, πάλι στα πρώτα λεπτά δέχθηκε ένα γκολ από λάθος του Μπάμπα. Το καλό για τον Δικέφαλο ήταν ότι ξεπέρασε γρήγορα το αυτογκόλ και ανέλαβε την πρωτοβουλία στην έδρα της Γαλατασαράι. 

Η ισοφάριση του Κωνσταντέλια στο 67΄ επισφράγισε την πολύ καλή του εμφάνιση που κατά τη γνώμη μας μαζί με τον Κοτάρσκι ήταν οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, εκεί που το παιχνίδι μπορούσε να στρέψει το σκορ υπέρ οποιασδήποτε ομάδας μια φανταστική ενέργεια των γηπεδούχων στο 76' ο Οσιμέν έστρωσε με το κεφάλι στον Ακγιούν, εκείνος έπιασε ένα γεμάτο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Γενικά είναι πλέον διαπιστωμένο, σχεδόν τεκμηριωμένο ότι ο Δικέφαλος έχει πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι εντός περιοχής του τόσο στα κόρνερ (1-0) όσο και στις οργανωμένες επιθέσεις (2-1). Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έκανε μια καλή εμφάνιση της οποίας το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε από τα 2 εύκολα τέρματα που δέχθηκε. Η κούραση στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ήταν εμφανής, ενώ για ένα διάστημα μέχρι τη λήξη η ομάδα έπαιξε με δέκα παίκτες αφού ο Ζίβκοβιτς ήταν εκτός με κράμπες. 

Τελειώνοντας θέλουμε να αναφέρουμε ότι ο Δικέφαλος, οι παίκτες και ο Λουτσέσκου δεν έβαλαν καθόλου στο μυαλό τους το ματς με τον Άρη. Τα έδωσαν όλα, και τους αξίζουν συγχαρητήρια παρά το αρνητικό αποτέλεσμα. Τώρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεχάσει αυτό το ματς και να στρέψει την προσοχή του στον δύσκολο αντίπαλο που έρχεται στην Τούμπα και να τα ξαναδώσει όλα προκειμένου να νικήσει και να παραμείνει στην κορυφή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.