Κασσελάκης: Σάλος από την ατάκα για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»

Παναγιώτα Απέργη09 Μαΐου 2024

Σάλο και ακόμη μια άνευ προηγουμένου κόντρα φαίνεται πως έχει πυροδοτήσει η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για θρησκευόμενους υπουργούς, που συγκαλύπτουν εγκλήματα.

Όλα ξεκίνησαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ηγουμενίτσα έκανε λόγο για πατριδοκάπηλους υπουργούς που «το παίζουν θρησκευόμενοι» συγκαλύπτοντας εγκλήματα και σκοτώνοντας παιδιά. 

Απαντώντας στα όσα είπε Στέφανος Κασσελάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τον κατηγόρησε για χυδαιότητα και για τοξικότητα «που δεν είναι μια συνιστώσα αλλά κυρίαρχη γραμμή».

«Δεν έχει προηγούμενο χυδαιότητας. Καταρχάς γιατί αφορά τον εν ενεργεία πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι η εκ των υστέρων προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας, προσβολής της νοημοσύνης των πολιτών κάνει χειρότερο όλο το θέμα. Είναι αδιανόητο αυτό το οποίο ελέχθη», υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης. 

«Κατάλαβα ότι παρερμηνεύθηκαν σκοπίμως οι δηλώσεις»

 Σχολιάζοντας τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Κασσελάκης, ο νέος αναλυτής δημοσκοπήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, αρνήθηκε τα περί χυδαιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας σκόπιμη παρερμηνεία. 

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει τοξικότητα. Εγώ άκουσα τις δηλώσεις και κατάλαβα ότι όχι μόνο έχουν παρερμηνευθεί, αλλά εχει γίνει σκοπίμως για να δημιουργηθεί τοξικότητα από την άλλη πλευρά. Οι επιθέσεις που κάνουν από την άλλη πλευρά είναι ότι δήθεν είπε ότι οι υπουργοί δολοφονούν. 

Αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης σημαίνει ότι κάποιος έχει παραμελήσει τα καθήκοντά του που δημιουργεί συνθήκες από τις οποίες έχουν χαθεί ζωές. Το "σκοτώνει" είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τη λες για την αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε "αυτό το παγωτό σκοτώνει";», υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» ο κ. Σπηλιωτόπουλος.  

Αποστάσεις παίρνουν Βασιλειάδης και Σπίρτζης

Την ίδια ώρα, οι Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Βασιλειάδης του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν αποστάσεις από τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας με νόημα ότι δεν θα πρέπει να υιοθετούνται λαϊκιστικά μοντέλα. 

«Όποιος έχει δημόσια θέση, πρέπει να είναι μετρημένος στον δημόσιο διάλογο γιατί αλλιώς εκπαιδεύουμε στον πολίτη σε μια λαϊκιστική αντιμετώπιση. [...] Η δήλωση Κασσελάκη δεν σημαίνει ότι ήταν αυτή που έπρεπε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα Τέμπη. Έπρεπε να γίνει προανακριτική.

Και να βοηθάει, από μένα δεν υιοθετείται. Δεν πρέπει να αντιγράφουμε λαϊκίστικα μοντέλα που έχει υιοθετήσει η ΝΔ και άλλοι στο παρελθόν», επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Action 24, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, καθώς έχει επιλέξει να πολιτεύεται με διαφορετικό τρόπο.  

«Ξέρετε ότι εγώ πολιτεύομαι με διαφορετικό τρόπο, προσπαθώ να αποφύγω τις λεκτικές ακρότητες δεν βοηθάνε γενικά τη δημοκρατία. Από εκεί και μετά να μείνουμε στην ουσία. Δεν θα είναι λεκτική ακρότητα αν ακόμα μία φορά βάλουμε τη Βουλή μπροστάρισα στο να καλύψει τυχούσες ποινικές ευθύνες. [...] Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς», εκτίμησε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.