Καρέ «εκατομμυριούχων» στο πρωτάθλημα!

Metrosport Team12 Ιουνίου 2024

Γράφει ο: Θάνος Μπούζας

Σαββίδης, Αλαφούζος, Μαρινάκης και από φέτος Μάριος Ηλιόπουλος. Τετράδα εκατομμυριούχων που θα δώσουν το παρόν στο νέο πρωτάθλημα αλληλοσυγκρουόμενοι με προφανή σκοπό και στόχο να επικρατήσει ο σύλλογός τους. Φυσικά η δική μας «πρεμούρα» και η συνεχή ενασχόληση έχει να κάνει με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ που σε σύντομο χρονικό διάστημα πιστώθηκε με δύο, διαφορετικού είδους, αλλά υψίστης σημασίας επιτεύγματα. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την παραμονή του Κωνσταντέλια.

Όσο αφορά το πρώτο επίτευγμα θα ήταν αδικία να μην αναφέρουμε την πολύ καλή πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και την ατυχία που σκέπασε την τρομερή αγωνιστική του εμφάνιση στο ματς με τον Παναθηναϊκό και τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου. Το δεύτερο επίτευγμα για τους περισσοτέρους ήταν «πιο μη αναμενόμενο» από το πρώτο. Ελλάδα και Ευρώπη θεωρούσαν σχεδόν βέβαιη τη μεταγραφή του Κωνσταντέλια στην Αυστριακή Ζάλτσμπουργκ. Η σφοδρή αυτή πιθανότητα, που απείχε λίγο από την βεβαιότητα, ανατράπηκε από μια δίωρη συζήτηση του παίκτη με τον πρόεδρο. Εκεί αφαιρέθηκε από την Σάλτσμπουργκ η υποψήφια φωτογραφία του παίκτη από το γκρουπ των μελλοντικών παικτών της. Η ομάδα-μεσίτρια προσέφερε ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα της.

Ωστόσο εκεί μίλησαν πολλά πράγματα στην «παοκτσήδικη ψυχή» του Ιβάν Σαββίδη. Η προοπτική το να περάσει ο Δικέφαλος στους 36 του τσάμπιονς με παραμονή των κορυφαίων παικτών και την προσθήκη 2-3 ξένων αλλά και Ελλήνων ποδοσφαιριστών, αποτελεί πλέον το δρομολόγιο προς την επιτυχία. Εδώ εισέρχεται και ο ανταγωνισμός με τους υπόλοιπους προέδρους. Ο καθένας από αυτούς επιθυμεί όχι μόνο να ενισχύσει την ομάδα του αλλά να διατηρήσει το όνομά του και την παρουσία του στην κορυφή των θετικών συναισθημάτων από τους φιλάθλους. Το πόσο δύσκολο είναι αυτό αντανακλάται από την παρουσία του Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή του πλουσιότατου Τούρκου Ατζούν. Τα στοιχεία της σχεδόν παράλογης επένδυσής τους πολλά.

Έφεραν Τούρκο προπονητή χωρίς ουσιαστικό λόγο μη λογαριάζοντας τα χρήματα. Έκαναν προσφορά 13,5 εκατομμυρίων στον Ιταλό Μαουρίτσιο Σάρι. Είχε παίκτες που τα συμβόλαιά τους ξεπερνούσαν τα 2,5 εκατομμύρια τον χρόνο όπως ο Μπερνάρ… Κι όμως βρίσκονται σε σχεδόν παντελή απόρριψη από του Παναθηναϊκούς. Από την άλλη πλευρά ο Ιβάν Σαββίδης που επιχειρηματικά το 2018 ήταν σε υψηλότατο επίπεδο, δέχθηκε τις συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Έχασε επιχειρήσεις δεκάδων εκατομμυρίων και ζει μια απαγόρευση εξαγωγής κεφαλαίων από τη χώρα του.

Όμως αυτό που ξεχωρίζει τον πρόεδρο του Δικεφάλου είναι ο χαρακτήρας του που αποτυπώνει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Ναι μεν οι υπερβολές μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υποδαυλίζουν όλα τα οικονομικά εμπόδια και δαμάζουν την πιθανότητα να ήθελε ο Κωνσταντέλιας να φύγει (κάτι που πιστεύουμε ότι δεν ισχύει για την φετινή χρονιά) . Σαββίδης και Κωνσταντέλιας τοποθέτησαν μαζί το θεμέλιο της φετινής παρουσίας του ΠΑΟΚ αλλά και της ελπίδας για μια ανάλογη συνέχεια. Ο κόσμος επιβάλλεται να κάνει τις οικονομικές θυσίες όχι τόσο για να γεμίσει τα ταμεία της ΠΑΕ , που και αυτό είναι σημαντικό, αλλά για να βρίσκεται και να ενισχύει την αγαπημένη του ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.