Καρδιά: Τι πρέπει να κάνετε για να ζήσετε περισσότερο

Metrosport Team25 Μαΐου 2024

Το λάθος που επηρεάζει σημαντικά την καρδιά αποκάλυψε ο καρδιολόγος στο NYU Langone, Gregory Katz.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό καρδιολόγο, οι άνθρωποι αναρωτιούνται πώς έπαθαν έμφραγμα ή εγκεφαλικό και δεν αντιλαμβάνονται ότι ο τρόπος ζωής τους ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση.

«Οι καθημερινές σας συνήθειες, όπως η καλή διατροφή και η άσκηση, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην προστασία της καρδιάς και στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού αργότερα στη ζωή», τόνισε ο ειδικός.

Σύμφωνα με το oloygeia.gr, αν και η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει, οι ασθενείς μερικές φορές αναβάλλουν τη λήψη φαρμάκων που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τον κίνδυνο για να προσπαθήσουν πρώτα να αλλάξουν τις συνήθειές τους.

«Οι άνθρωποι δεν είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που πρόκειται να κάνουν στην πραγματικότητα. Ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών λένε στον εαυτό τους ότι θα κάνουν αλλαγές και ξαφνικά πέντε χρόνια αργότερα, η χοληστερόλη τους είναι ακόμα υψηλή», ανέφερε.

Για να διατηρήσετε τις συνήθειες για την υγεία της καρδιάς, επικεντρωθείτε στην πραγματοποίηση μικρών, βιώσιμων αλλαγών –μία από τις απλούστερες είναι να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης από τα ποτά, πρότεινε ο ειδικός.

Η υψηλή χοληστερόλη και άλλοι κίνδυνοι για την υγεία της καρδιάς συνδέονται με δίαιτες πλούσιες σε επεξεργασμένα τρόφιμα, πρόσθετη ζάχαρη, κόκκινο κρέας και κορεσμένα λιπαρά, που είναι κοινά για τον μέσο άνθρωπο στις δυτικές χώρες.

Αντίθετα, οι δίαιτες για καλύτερη υγεία της καρδιάς περιλαμβάνουν την κατανάλωση πολλών λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, οσπρίων και ακόρεστων λιπαρών όπως το ελαιόλαδο, τα οποία βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε διατροφή σας από τη μια μέρα στην άλλη, και το να κάνετε πάρα πολλές αλλαγές ταυτόχρονα μπορεί να αποτύχει.

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να κάνετε τη διατροφή σας πιο υγιεινή για την καρδιά είναι να περιορίσετε τα ζαχαρούχα ποτά και ροφήματα, σύμφωνα με τον Δρ. Katz.

«Η κατανάλωση θερμίδων και η κατανάλωση αλκοόλ είναι οι μεγαλύτεροι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου. Ο αριθμός των ανθρώπων που βλέπω να πίνουν 500 θερμίδες την ημέρα με εκπλήσσει. Το ότι είναι απλό δεν το κάνει εύκολο», είπε.

Τα αναψυκτικά, οι χυμοί, οι ζαχαρούχοι καφέδες και τα κοκτέιλ μπορούν όλα να συμβάλουν σε κινδύνους για την υγεία όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης τύπου 2 και καρκίνος, σύμφωνα με στοιχεία. Ένας διαιτολόγος είχε πει στο παρελθόν στο Business Insider ότι μια καλή στρατηγική για να μειώσετε τα γλυκά ποτά είναι να τα αντικαταστήσετε με εναλλακτικές όπως:

  • ανθρακούχο νερό με μια γεύση χυμού φρούτων
  • τσάι χωρίς ζάχαρη
  • νερό αρωματισμένο με εσπεριδοειδή ή βότανα όπως μέντα

Η αντικατάσταση των υγρών θερμίδων είναι ένα καλό πρώτο βήμα για τη βελτίωση των βασικών παραγόντων για καλύτερη υγεία της καρδιάς (και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής), όπως τα υγιή επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης και σταθερό σάκχαρο στο αίμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.