Καμίνι η Τούμπα, δωδέκατος παίκτης!

Δημήτρης Μπούζας15 Μαΐου 2024

Θεωρείται και αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστική η σημερινή προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος συναρπαστικού κατά γενική ομολογία, που εξέπληξε ευχάριστα τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, οι οποίοι είχαν πάθει «σκορβούτο» από μια διαχρονική αθλιότητα στημένων και προαποφασισμένων «διαγωνισμών». 

Κάτι οι ξένοι διαιτητές, κάτι το πολύτιμο (αν το διαχειρίζονται έντιμα βέβαια) VAR και το ξεθεμελίωμα της παράγκας κι έτσι φτάσαμε ένα βήμα πριν από το τέλος, διαπιστώνοντας πως απολαύσαμε επιτέλους ύστερα από τόσα χρόνια, αυτό που θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο σε όλα σχεδόν τα υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το βράδυ λοιπόν στα δύο από τα τρία παιχνίδια θα δοθούν ισάριθμες μάχες, οι οποίες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες που υπάρχουν για τη σειρά των αντιμαχόμενων στην τετράδα της κορυφής. Με τους δυο εξ αυτών να έχουν βέβαια αποκλειστεί από την πιθανότητα της κατάκτησης του τίτλου (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) και να αγωνίζονται για το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο. Η μια ομάδα λοιπόν εξ αυτών είναι ο σημερινός αντίπαλος του ΠΑΟΚ και το γεγονός της κατάστασης στην οποία βρίσκεται την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Πιστεύουμε ότι αυτό το έχουν ασφαλώς υπόψιν τους ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, προετοιμάζοντας αναλόγως τα πλάνα τους και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες αλλά και τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να ξεπεραστούν όσα θα αποτελέσουν εμπόδιο στη βραδινή τους αποστολή. 

Οι Αθηναίοι όπως προαναφέραμε παίζουν το τελευταίο χαρτί τους. Δεν πρέπει όμως να αγνοηθεί ότι έρχονται ξεκούραστοι για να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο που τα έδωσε όλα σε δύο πολύ σκληρές και απαιτητικές κόντρες. Επιπρόσθετα το επαναλαμβάνουμε επίσης δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, την ίδια τους την μοίρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιστρέφει ο πλέον σημαντικός παίκτης τους ο Βραζιλιάνος Μπερνάρ, σε αντιστάθμισμα βέβαια της απουσίας του Ιωαννίδη, του οποίου ο τραυματισμός όπως φαίνεται είναι σοβαρός. Επίσης θα ήταν λάθος αν υπολογιστούν σοβαρά τα διακινούμενα εσωτερικά προβλήματα με τις αδεξιότητες του Τούρκου κόουτς Φατίχ Τερίμ ή ακόμη και με τις κόντρες του προέδρου με τους οργανωμένους. 

Σε αυτά τα παιχνίδια όπως το σημερινό αυτά δεν μετράνε. Εκείνο που μετράει περισσότερο από όλα είναι το πάθος, η ικανότητα και η εξυπνάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι το ρόστερ των Αθηναίων έχει πολλές αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις. Ως εκ τούτου αν κάτι πρέπει πάνω από όλα να έχουν μέσα τους σαν φυλακτό οι παίκτες οι οποίοι θριάμβευσαν, τσαλαπατώντας στην κυριολεξία τις δύο κορυφαίες ομάδες του λεκανοπεδίου και του ΠΟΚ, είναι το πάθος που επέδειξαν και το αποτέλεσμα που πέτυχαν. Το βραδινό παιχνίδι αποτελεί μια κορυφαία πτήση των αετών, πτήση ευθύνης και μεγαλείου όπως αναφέραμε στον τίτλο και στο info του κειμένου μας. Οι αετοί του βορρά έχουν στόχο το «3 επί 3» που θα τους φέρει φάτσα με το όνειρο τους. 

Ο Λουτσέσκου δεν έχει προβλήματα απουσιών. Η μόνη του έννοια είναι το πως θα διαχειριστούν οι παίκτες που είναι στο όριο των καρτών τυχόν πρόβλημα. Όσο για την Τούμπα; Και «αυτή» σε μια από τις «κορυφαίες στιγμές της». Καμίνι πραγματικό! Δωδέκατος παίκτης!

ΥΓ1: Χαμός στο ίσιωμα. Η χθεσινή χωρίς περιεχόμενο, σκοπό και ουσία σύναξη σχετικών και άσχετων για να αποφασιστεί κάτι που είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό, έμοιαζε με παράσταση του Δελφινάριου.

ΥΓ2: Βοά το σύμπαν. Μεγάλα ονόματα στο χώρο του ποδοσφαίρου ιδιαίτερα και στη Σούπερ Λίγκα θα βάλουν σε περιπέτειες και τις ομάδες τους. Ωστόσο όμως γίνονται διώξεις και περιέργως δεν ακούμε ονόματα. Αλήθεια τι συμβαίνει;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.