Και τώρα η… σειρά σας κρατήστε τον λόγο σας

Δημήτρης Μπούζας06 Αυγούστου 2023

Θέλεις δεν θέλεις, κάποιες φορές είσαι υποχρεωμένος να επαναλαμβάνεσαι κουραστικά, επιμένοντας σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές αποτελούν προειδοποιητικά σήματα επερχόμενων δεινών και αδιεξόδων. Κι αυτό, γιατί βλέπεις ξεκάθαρα «κάτι» πολύ σκοτεινό και επικίνδυνο που άλλοι δεν το βλέπουν ή δεν θέλουν να το δουν.

Αυτό συμβαίνει τακτικά το τελευταίο διάστημα στον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ». Ως εκ τούτου η εμμονική (περίπου ή σχεδόν) ενασχόληση μας με κάποια σημαντικά θέματα όπως είναι η ενίσχυση του έμψυχου υλικού ή το επίπεδο εκπροσώπησης του λαοφιλέστατου συλλόγου, από την πλευρά μας κρίνεται αναγκαία (αν όχι επιτακτική). Το αν γινόμαστε κουραστικοί ή όχι, το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Πάμε λοιπόν σε αυτό που «είδαμε» στην προχθεσινή υπερπολύτιμη πρόκριση.

Σαφέστατα πέρα από την ηρωική προσπάθεια των παικτών να κρατήσουν όρθια την προοπτική της σημαντικής διάκρισης, ολοφάνερη και εμφανέστατη ήταν η τραγική έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Η ανησυχία και ο φόβος απρόσκλητα συνόδευαν τις εξαιρετικές εντυπώσεις της μεγάλης νίκης. Το ρηχό ρόστερ ελάχιστα ενισχυμένο, προκαλούσε τους πάντες να στραφούν με ενδιαφέρον και υπευθυνότητα στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Επιστρέφουμε λοιπόν εμμονικά αν το θέλετε σε ένα θέμα που καίει εδώ και πολύ καιρό και αφορά τις προοπτικές της πορείας της ομάδας, τη νέα αγωνιστική σεζόν (εγχώρια και ευρωπαϊκή). Για αυτό το θέμα δεν θα πούμε πολλά. Άλλωστε τα έχουμε πει όλα στη διάρκεια του μεταγραφικού λήθαργου και της ανεκδιήγητης διοικητικής ακινησίας.

Η πρόκριση ολοφάνερα αυτή τη στιγμή αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία «αποκατάστασης» της ποδοσφαιρικής κανονικότητας, μέσα σε ένα οργανισμό που κινείται συνεχώς χωρίς πυξίδα. Σαφέστατα δίνει κίνητρα αλλά και τον χρόνο στους υπεύθυνους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φανούν συνεπείς στις υποσχέσεις που έδωσαν, έστω και καθυστερημένα. Οι φίλα προσκείμενοι δημοσιογράφοι στον οργανισμό, χθες επιβεβαίωσαν επιτέλους την ολοκλήρωση της περιπετειώδους και πολύπαθης συμφωνίας, αναγγέλλοντας την άφιξη του Οζντόεφ, η οποία καθυστερούσε μυστηριωδώς και αδικαιολογήτως.

Στη συνέχεια έμπλεξαν τις γραμμές τους και σύνδεσαν τις όποιες επόμενες κινήσεις ενίσχυσης, να εξαρτώνται από αντίστοιχες πωλήσεις (βλέπε Αουγκούστο) ή και προκρίσεις στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Αδέξιοι προϊδεασμοί; Ίσως! Τους προσπερνούμε, μένοντας σταθερά στον απλό και ξεκάθαρο τίτλο μας: «Και τώρα η… σειρά σας, κρατήστε τον λόγο σας». Προσθέτοντας και την επισήμανση πως με την άφιξη του Ιβάν, επιβάλλεται να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα.

ΥΓ1: Η «Daily Mail» άναψε μεγάλη φωτιά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αποκαλύπτοντας πως το αφεντικό της ομάδας του δημοσίου και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, έχει βάλει φέσι σε πολύ κόσμο. Και όταν λέμε κόσμο, ασφαλώς εννοούμε τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η ομάδα του η Νότιγχαμ Φόρεστ, χρωστάει και της Μιχαλούς. Μανατζαρέοι και απλήρωτοι παίκτες, καταφεύγουν στην δικαιοσύνη. «Δύσκολοι καιροί για τους πρίγκηπες».

ΥΓ2: Δεν υπάρχει θέμα Τάισον. Όλα καλά στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο πανηγύριζε την πρόκριση (αγκαλιά με το πουλέν του και προστατευόμενο του νεαρό Κωνσταντέλια), έδειχνε πως το θέμα είχε λήξει, πριν τελειώσει ακόμη το 90λεπτο.

ΥΓ3: Όπως φαίνεται και στο λιμάνι υπάρχουν δυσκολίες στις μεταγραφές. Η αντιστάθμιση με πωλήσεις κάτι λέει. Ο πρόεδρος «τσίμπησε» 12 εκατομμύρια ευρώ (από τους Ζιγκερνάγκελ, Ονιεκούρου και Ρέαμπτσουκ) και υπολογίζει άλλα τόσα, «βγάζοντας στο σφυρί» τον Μασούρα, τον Μπιέλ και τον Μαντί Καμαρά. Επιπρόσθετα δεν αναφέρεται καμία αγορά: Δανεικοί Αλεξανδρόπουλος και Πορόσο και ελεύθεροι Κίνι και Ιμπόρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.