ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Ιστορική αναδρομή με ομάδες από το Βέλγιο

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσεις του στο Πρωτάθλημα επικρατώντας στην έδρα του Περιστερίου με 72-80. Ο «δικέφαλος του βορρά»  είναι έτοιμος για την έναρξη των υποχρεώσεων του στο Europe Cup, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Λίμπουργκ. Η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ έκανε τη δική της ιστορική αναδρομή, παρουσιάζοντας τις προηγούμενες φορές που ο Δικέφαλος αγωνίστηκε με ομάδα από το Βέλγιο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ασπρόμαυρη ΚΑΕ:

«Ο ΠΑΟΚ στο Βέλγιο λοιπόν!

Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε αντιμέτωπος σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση με Βελγική ομάδα, ήταν τη σεζόν 2006-07.

Τότε είχε αντιμετωπίσει την Dexia Mons για το Uleb Cup, σήμερα θα αντιμετωπίσει την Hubo Limburg United, την 7η ομάδα από το Βέλγιο που θα καταγραφεί ως αντίπαλος σε επίσημο παιχνίδι.

Η ιστορία ξεκίνησε όσον αφορά τις επίσημες αναμετρήσεις, τη σεζόν 1983-84, όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Αarschot στο Βέλγιο, ουσιαστικά όμως η καταγραφή της ιστορίας των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με ομάδες από το Βέλγιο άρχισε πολλά χρόνια νωρίτερα. Στο μακρινό 1960 και σε ένα από τα πιο φημισμένα τουρνουά της εποχής στη Λιέγη. Η συμμετοχή σε ένα διεθνές τουρνουά, ήταν ασυνήθιστη και ουσιαστικά σπάνια για εκείνη την εποχή. Ο ΠΑΟΚ όμως, ως πρωταθλητής Ελλάδας, είχε ήδη ξεκινήσει την πορεία του στα Κύπελλο Ευρώπης και συμμετείχε στο τουρνουά της Λιέγης, το οποίο κατέκτησε αρχές Ιανουαρίου του 1960. Με κορυφαίο παίκτη τον Γιώργο Οικονόμου που πέτυχε 24 πόντους, ο ΠΑΟΚ νίκησε 58-53 τη Racing de France στον τελικό για την πρώτη θέση του τουρνουά Challenge Paul Lantin. Η κατάκτηση του συγκεκριμένου τουρνουά θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, όπως και η απόλυτα επιτυχημένη και νικηφόρα περιοδεία της ομάδας στο ίδιο διάστημα με αγώνες στη Γερμανία. Με δεδομένο μάλιστα ότι επρόκειτο για ταξίδι αρκετών ημερών, μαζί με τους αθλητές του ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής, ταξίδεψαν παράγοντες και οι οικογένειές τους, ενώ η αποστολή έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τους Έλληνες του εξωτερικού, όπως άλλωςτε φαίνεται και από την φωτογραφία της εποχής.

Επιστρέφοντας στα επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με Βελγικές ομάδες, αρχή έγινε ανήμερα του Αγίου Δημητρίου (26/10/1983) στο Βέλγιο και η ήττα του με 87-74 είναι και η μοναδική από Βελγική ομάδα. Ακολούθησε η άνετη επικράτηση με 113-97 στη Θεσσαλονίκη και η πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου Κόρατς, αλλά και επτά ακόμη νίκες απέναντι σε…

Boule d’or (2-0 νίκες στο Κύπελλο Κόρατς τη σεζόν 1985-86)

Sunair Oostende (2-0 νίκες στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 1991-92)

Charleroi (2-0 νίκες σε αγώνες του Uleb Cup τη σεζόν 2004-05)

Dexia Mons (2-0 νίκες σε αγώνες του Uleb Cup τη σεζόν 2006-07).

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε (και νίκησε) στην Οστάνδη σε αγώνα του FIBA Europe League την σεζόν 2003-04, αλλά η αποχώρησή του από τη διοργάνωση, έφερε και την διαγραφή όλων των αγώνων του εκείνη τη σεζόν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.