Ιτιμούδης: «Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τον πόλεμο, μέχρι τις αμερικανικές εκλογές»

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2024

Ο γεωοπολιτικός αναλυτής, Αλέξανδρος Ιτιμούδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την έκβαση του πολέμου στο Ισραήλ, μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση (23/9), που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 500 άνθρωποι.


Για την κατάσταση στην περιοχή μετά την επίθεση του Ισραήλ: «Τη δεδομένη στιγμή το Ισραήλ περνάει στη δεύτερη φάση του σχεδίου του και θέλει να εξολοθρεύσει συγκεκριμένα σημεία, που βρίσκονται οι βάσεις των αντιπάλων του. Επιδιώκει να καταστρέψει αυτές τις βάσεις, ειδικά σε αυτήν τη στιγμή, που οι περισσότεροι αξιωματικοί από τον Λίβανο έχουν εξουδετερωθεί».

Για την εμπλοκή της Ελλάδας: «Η Ελλάδα είναι σε στρατηγικό σημείο, που βοηθάει στη λογιστική υποστήριξη του πολέμου. Αυτό, γίνεται κατανοητό και από το παράδειγμα της Κύπρου, που έχει αγγλικές βάσεις και αμερικανικές. Η Ελλάδα και η Κύπρος λειτουργούν, ως βάση όχι μεμονωμένα σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή η Κύπρος, καταλαβαίνουμε, πως προσφέρει στο Ισραήλ μια βάση για να μπορέσει αν έχει χώρο και χρόνο για αν εκτοξεύσει όλα αυτά».

Για το μέλλον του πολέμου: «Δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη του πολέμου. Το Ισραήλ θέλει να επιτύχει μια εκκαθάριση του νοτίου Λιβάνου, αλλά και της Χεσμπολάχ. Το σίγουρο είναι ότι δε θα σταματήσει τις επιθέσεις μέχρι τις αμερικανικές εκλογές του Οκτωβρίου. Θα υπάρξει διάχυση του πολέμου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.